Πέμπτη 24/6/2021

Σήμερα ξεκινά (Βρούτση θέλοντος) η πληρωμή του ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ – Πότε θα γίνει με τις αναστολές Δεκεμβρίου

Ο μηχανισμός παρατείνεται έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Σήμερα Τετάρτη αναμένεται (εκτός απροόπτου και… Βρούτση θέλοντος) να ξεκινήσει η πληρωμή των εργαζόμενων που έχουν ενταχθεί στην μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Να θυμίσουμε ότι στις πληρωμές έχει μπει πλαφόν 6.500 ευρώ το μήνα μετά από τις δηλώσεις με πλασματικά στοιχεία που έφταναν και 60.000 ευρώ ονομαστικό μισθό! Ο μηχανισμός ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ παρατείνεται έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Οι διακιούχοι του προγράμματος θα εισπράξουν, αναλογία του επιδόματος αδείας, του επιδόματος Χριστουγέννων του 2020 και του επιδόματος Πάσχα 2021, υπολογιζόμενων στο 60% των μειωμένων αποδοχών των εργαζομένων.

Μείωση εβδομαδιαίας εργασίας

Τέλος να πούμε ότι οι επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που εντάσσονται στον μηχανισμό μπορούν να μειώσουν το χρόνο της εβδομαδιαίας εργασίας μέχρι και 50% είτε για μέρος είτε για το σύνολο των εργαζομένων τους, ανάλογα με τις λειτουργικές τους ανάγκες.

Η μείωση του χρόνου εβδομαδιαίας εργασίας δεν μεταβάλλει τη σύμβαση εργασίας των εργαζομένων, για το χρονικό διάστημα που οι επιχειρήσεις-εργοδότες κάνουν χρήση του εν λόγω μέτρου ενώ εφαρμόζεται σε εργαζόμενους που έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης κατά την ημερομηνία ένταξης της επιχείρησης στον μηχανισμό.

Η πληρωμή των αναστολών

Στις αρχές Ιανουαρίου θα καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ για όσους εργαζόμενους ήταν σε αναστολή τον Δεκέμβριο. Οι αιτήσεις για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας Δεκεμβρίου ολοκληρώνονται στις 31/12.

Τέλος  όσοι εργαζόμενοι ήταν σε αναστολή ολόκληρο τον Δεκέμβριο θα εισπράξουν το ποσό των 534 ευρώ. Εάν είναι σε αναστολή για μικρότερο χρονικό διάστημα η αποζημίωση υπολογίζεται με ημερομίσθιο 18 ευρώ που σημαίνει ότι αν εργαζόμενος ήταν σε αναστολή 10 ημερών θα εισπράξει 180 ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ