Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021

Για τον Σκυλακάκη το 2015 ευθύνεται για τα οικονομικά χάλια… Το πριν και το μετά τα ξέχασε

Η επιλεκτική μνήμη Σκυλακάκη για τη χρεοκοπία της χώρας

Να βγάλει από το «κάδρο» των ευθυνών για τη χρεοκοπία της χώρας, τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚΝ.Δ. επιχειρεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σε ερώτηση αν η πανδημία θα έχει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος, απάντησε πως ο λογαριασμός θα είναι μικρότερος από το «πλήγμα» του… 2015!

Προφανώς ο αναπληρωτής υπουργός λησμονεί πως για τη χρεοκοπία της χώρας ευθύνονται οι καταστροφικές πολιτικές των τελευταίων 20 ετών, με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγηθεί σε ασφυκτικά Μνημόνια που ορισμένοι και ο ίδιος ας μην ξεχνάμε, τα θεωρούσαν «ευλογία» και σχεδόν… εξυμνούσαν τους τροϊκανούς που κουνούσαν το δάχτυλο στην ελληνική κοινωνία.

Ο ίδιος υπουργός θεωρεί, μάλιστα, πως τα χρήματα που θα εισρεύσουν στη χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης θα κλείσουν τις «πληγές» που άφησε ο -τότε – «αυτοτραυματισμός», όπως χαρακτήρισε τις πολιτικές του 2015. Και όλα αυτά έχοντας στο Γενικό Λογιστήριο ως «μαξιλάρι» πάνω από 30 δισ. ευρώ, τα οποία παρέλαβε το καλοκαίρι του 2019.

Μάλιστα, από τα 32 δισ. που είναι τώρα τα ταμειακά διαθέσιμα σχεδόν τα 16 δισ. είναι «κλειδωμένα» για το ελληνικό χρέος. Με αυτά τα κεφάλαια κατάφερε η χώρα να αντεπεξέλθει τους πρώτους μήνες της πανδημίας, στην έκτακτη υγειονομική κρίση που απαίτησε την πολύμηνη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ