Τετάρτη 28/7/2021

Φόβοι για «λουκέτα» σε χειμερινούς προορισμούς

Μέτρο-ασπιρίνη η επιστρεπτέα

Έντονη ανησυχία επικρατεί στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους χειμερινούς προορισμούς, καθώς βλέπουν ότι χάνεται ολόκληρη η σεζόν με μηδενικά έσοδα.
Παρά τη σκέψη της κυβέρνησης για άνοιγμα των χιονοδρομικών, αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως δεν θα καταφέρουν να ανοίξουν ξανά, αφήνοντας πίσω τους τεράστια χρέη.
Σε πολλές περιοχές τα καταστήματα έχουν να δουλέψουν από την περασμένη άνοιξη, με την έλλειψη τζίρου να θέτει θέμα βιωσιμότητάς τους.

Απόγνωση

Ακόμα και τα ποσά που έλαβαν από τις επιστρεπτέες προκαταβολές δεν αρκούν για να αντεπεξέλθουν στα έξοδα, ενώ θα πρέπει να περιμένουν έως την επόμενη χειμερινή σεζόν για να δουν κόσμο στις επιχειρήσεις τους. Είναι ενδεικτικό πως οι μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις έλαβαν από την επιστρεπτέα προκαταβολή ποσά από 1.000 ευρώ έως 4.000 ευρώ, τα οποία δεν αρκούν για να αντιμετωπίσουν τα τρέχοντα έξοδα ούτε φυσικά να επιβιώσουν οι ίδιοι οι επαγγελματίες.
Μετά και την εικόνα που παρουσιάζουν τα κρούσματα σε όλη τη χώρα, ενισχύεται η ανησυχία τους ότι δεν πρόκειται να προλάβουν ούτε την τρέχουσα σεζόν στο… τελείωμά της. Άλλωστε, όσο διαρκεί το lockdown και απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, οι επιχειρήσεις στους χειμερινούς προορισμούς θα έρχονται όλο πιο κοντά στο «λουκέτο».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ