Έκθεση – κόλαφος: Πρωταθλήτρια στην ύφεση και την ανεργία η Ελλάδα!

Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για προπαγάνδα και παραπειστικά στοιχεία

Must Read

INE/ΓΣΕΕ: Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη κάμψη στην οικονομική δραστηριότητα – Μαγειρεύουν τα στοιχεία για την ανεργία!

Εντονη αβεβαιότητα για την πορεία της οικονομίας και της αγοράς εργασίας στη μετά Covid εποχή εκφράζει σε έκθεσή του το Ινστιτούτο Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ). Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, η ύφεση το 2020 υπολογίζεται πως θα είναι μεγαλύτερη από 10%. Οπως επισημαίνεται στο δελτίο οικονομικών εξελίξεων, «στην Ελλάδα η κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας στον ευρύτερο κλάδο του λιανικού και του χονδρικού εμπορίου, των μεταφορών, της εστίασης και της παροχής καταλύματος κατά το β΄ και το γ΄ τρίμηνο είναι η υψηλότερη σε όλη την ευρωζώνη (με εξαίρεση τη Μάλτα), ενώ ειδικότερα το γ΄ τρίμηνο η απόκλιση από τα άλλα κράτη-μέλη της ευρωζώνης αυξάνεται σημαντικά, καθώς η πτώση στην Ελλάδα ανέρχεται στο 30%, ενώ η αντίστοιχη στον μέσο όρο της ευρωζώνης, στην Αυστρία και την Πορτογαλία, είναι μικρότερη του 10%. 

Εξίσου σημαντική ήταν, σύμφωνα με την έκθεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, και η μείωση της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας στον κλάδο των επαγγελματικών, των επιστημονικών και των τεχνικών δραστηριοτήτων. Ειδικότερα, ενώ στη χώρα μας το β΄ τρίμηνο η μείωση της οικονομικής δραστηριότητας στους συγκεκριμένους κλάδους ήταν περίπου αντίστοιχη με εκείνης της ευρωζώνης (21% στην Ελλάδα έναντι 18% στην Ευρωζώνη), το γ΄ τρίμηνο η πτωτική δυναμική στη χώρα μας διατηρείται σχεδόν σταθερή (-19% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019), ενώ στην ευρωζώνη η υποχώρηση είναι πολύ πιο ήπια.

Εικονική μείωση της ανεργίας 

Το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ στηλιτεύει και τα παραπειστικά στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΣΤΑΤ., τονίζοντας ότι ««μπορεί τον Σεπτέμβριο το ποσοστό ανεργίας να είχε ανακάμψει στο επίπεδο του Ιανουαρίου (16,1%), όμως ο όγκος της απασχόλησης βρίσκεται σταθερά σε χαμηλότερο επίπεδο από τους αντίστοιχους μήνες του 2019. Ο αριθμός των ανέργων εμφανίζεται εξίσου μειωμένος, αλλά το μέγεθος αυτό αποκρύπτει τον αριθμό όσων βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, οι οποίοι καταγράφονται στους οικονομικά μη ενεργούς».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This