Παρασκευή 30/7/2021

Ειρωνείες και από τον Χρ. Σταϊκούρα: «Και πόσα έπαιρναν πριν αυτοί οι εργαζόμενοι στην εστίαση;»

Σήμερα από τις 10 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος οι επαγγελματίες της εστίασης θα παραδίδουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους

Ζήλεψε τη «δόξα» του Άδωνι Γεωργιάδη και προσπάθησε να τον συναγωνιστεί σε χυδαιότητα χθες ο Χρήστος Σταϊκούρας, όταν σε τηλεοπτική του συνέντευξη αμφισβήτησε το γεγονός ότι έχουν πληγεί από την πανδημία σχεδόν 300.000 εργαζόμενοι στον κλάδο της εστίασης.

Ο υπουργός Οικονομικών άφησε να εννοηθεί ότι πριν από την κρίση είχαν υψηλότερα εισοδήματα, λόγω των φιλοδωρημάτων που λάμβαναν!

«Τι είναι 300.000» στην εστίαση; ρώτησε ο κ.Σταϊκούρας αμφισβητώντας ότι έχουν πληγεί από τα lockdown και τα άλλα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται από τον περασμένο Μάρτιο. «Και πόσα έπαιρναν πριν αυτοί οι εργαζόμενοι στην εστίαση;», συνέχισε, προκαλώντας την αντίδραση των δημοσιογράφων που σημείωσαν ότι οι αμοιβές έφταναν σε τετραψήφιο αριθμό ειδικά συνυπολογίζοντας και τα φιλοδωρήματα.

«Η εστίαση είναι κλάδος που έχει πληγεί σημαντικά … αλλά μιλάμε για το 70% της εστίασης, γιατί το άλλο 30% (9.434 επιχειρήσεις στα εστιατόρια και 8.936 στην παροχή ροφημάτων και ποτών) που κάνουν delivery είχαν αύξηση τζίρου», επέμεινε ο κ. Σταϊκούρας, εξισώνοντας εμμέσως τις απώλειες θέσεων εργασίας εξειδικευμένου προσωπικού υψηλών αμοιβών εντός της εστίασης με αυτές των delivery που αυξήθηκαν.

Όλα αυτά λίγες ώρες πριν οι επαγγελματίες του κλάδου βρεθούν στο Σύνταγμα για να παραδώσουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους στην κυβέρνηση.

Είχε προηγηθεί μία εβδομάδα νωρίτερα η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη «όποιος επιχειρηματίας της εστίασης θέλει να παραδώσει στα αλήθεια τα κλειδιά της επιχείρησής του, εγώ προσωπικά τα παίρνω».

Συγκεκριμένα, σήμερα από τις 10 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος οι επαγγελματίες της εστίασης θα παραδίδουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους, υπογράφοντας και τη σχετική «Δήλωση πρώην επαγγελματία Εστίασης». Μετά τη συλλογή των κλειδιών και την αποστολή τους στην ομοσπονδία, αντιπροσωπεία 99 επαγγελματιών θα πραγματοποιήσει πορεία διαμαρτυρίας προκειμένου να παραδώσει το υλικό με ψήφισμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ