Παρασκευή 30/7/2021

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για τα πρακτορεία ΟΠΑΠ!

Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ είχαν μείνει εκτός κρατικής ενίσχυσης, καθώς ανήκουν στην κατηγορία επιχειρήσεων που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ

Έως τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου θα έχουν διορία να κάνουν αιτήσεις για την ένταξή τους στον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και τα περίπου 3.000 πρακτορεία ΟΠΑΠ που είχαν αρχικά αποκλειστεί από την κρατική ενίσχυση.

Η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myBusinessSupport, ανοίγει τρίτη φορά σε διάστημα ενός μήνα. Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα είχε ανοίξει ξανά προ ημερών για την ένταξη 10.000 επιχειρήσεων που δεν πρόλαβαν να καταθέσουν την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, όπως επίσης και για τις νέες επιχειρήσεις.

Σημειώνεται πως τα πρακτορεία ΟΠΑΠ έμειναν εκτός της κρατικής ενίσχυσης, καθώς ανήκουν στην κατηγορία επιχειρήσεων που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ, με αποτέλεσμα να μην μπορούσαν να εμφανίσουν την πτώση τζίρου ανά μήνα για το τετράμηνο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019, όπως ορίζει το πλαίσιο.

Δόθηκε λύση

Η λύση δόθηκε με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για τα έτη 2019 και 2020. Η σχετική κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Απόστολου Βεσυρόπουλου προβλέπει ότι «δύνανται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση έως την 15η Φεβρουαρίου 2021, εφόσον είχαν υποβάλει ήδη αιτήσεις έως 8 Φεβρουαρίου 2021 και είχαν απορριφθεί».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ