Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για τα πρακτορεία ΟΠΑΠ!

Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ είχαν μείνει εκτός κρατικής ενίσχυσης, καθώς ανήκουν στην κατηγορία επιχειρήσεων που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ

Must Read

Έως τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου θα έχουν διορία να κάνουν αιτήσεις για την ένταξή τους στον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και τα περίπου 3.000 πρακτορεία ΟΠΑΠ που είχαν αρχικά αποκλειστεί από την κρατική ενίσχυση.

Η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myBusinessSupport, ανοίγει τρίτη φορά σε διάστημα ενός μήνα. Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα είχε ανοίξει ξανά προ ημερών για την ένταξη 10.000 επιχειρήσεων που δεν πρόλαβαν να καταθέσουν την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, όπως επίσης και για τις νέες επιχειρήσεις.

Σημειώνεται πως τα πρακτορεία ΟΠΑΠ έμειναν εκτός της κρατικής ενίσχυσης, καθώς ανήκουν στην κατηγορία επιχειρήσεων που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ, με αποτέλεσμα να μην μπορούσαν να εμφανίσουν την πτώση τζίρου ανά μήνα για το τετράμηνο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019, όπως ορίζει το πλαίσιο.

Δόθηκε λύση

Η λύση δόθηκε με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για τα έτη 2019 και 2020. Η σχετική κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Απόστολου Βεσυρόπουλου προβλέπει ότι «δύνανται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση έως την 15η Φεβρουαρίου 2021, εφόσον είχαν υποβάλει ήδη αιτήσεις έως 8 Φεβρουαρίου 2021 και είχαν απορριφθεί».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This