Τετάρτη 28/7/2021

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Τέλος χρόνου – Έρχονται πρόστιμα που «καίνε»!

Δείτε πως μπορείτε να τα πληρώσετε

Μπορεί να πήραν παράταση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όμως σε λίγες ημέρες εκπνέει, και μαζί της θα καταφτάσουν και ένα σωρό πρόστιμα-«φωτιά»!

Μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου θα μπορούν οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων τους. Μάλιστα, την ίδια ημέρα, λήγει και η προθεσμία για όσους επιθυμούν να θέσουν οι φορολογούμενοι τα οχήματα τους σε ακινησία, και να καταθέσουν τις πινακίδες τους.

Έρχονται «τσουχτερές» λυπητερές

Τι γίνεται αν τα τέλη δεν πληρωθούν έγκαιρα; Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα κληθούν να πληρώσουν «τσουχτερά» πρόστιμα. Οι κάτοχοι οχημάτων που θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν ηλεκτρονικά σε ειδική πλατφόρμα αίτηση ακινησίας του ΙΧ τους, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με το όνομα, myCAR.

Αλλιώς; Τα τέλη κυκλοφορίας αυτομάτως διπλασιάζονται! Το πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής, μη καταβολής ή μειωμένης καταβολής τελών κυκλοφορίας, ισούται με το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Τέλη κυκλοφορίας: Πώς μπορούν οι πολίτες να τα πληρώσουν

  • ενημέρωση μέσω ιστοσελίδας ΑΑΔΕ
  • σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής (mobile banking)
  • Με web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF
  • Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ