Σάββατο, 17 Απρίλιος 2021

Στο έλεος των τραπεζών αφήνει η κυβέρνηση τους ευάλωτους δανειολήπτες

Μόλις 1 στα 7 δάνεια παραμένουν σε καθεστώς προστασίας

Τη δόση του δανείου ζητούν για δεύτερο μήνα οι τράπεζες από χιλιάδες δανειολήπτες που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας ή εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν δει τον τζίρο τους να «βουλιάζει» λόγω του lockdown.

Υπενθυμίζεται πως τα μορατόριουμ της κυβέρνησης που προέβλεπαν την αναστολή πληρωμής των δανείων για εννέα μήνες, στη συντριπτική τους πλειονότητα έχουν λήξει από τον περασμένο Δεκέμβριο. Αυτό σημαίνει πως εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες θα πρέπει να καταβάλουν στο τέλος του μήνα ολόκληρο το ποσό της δόσης τους, ακόμα και μισθωτοί που είναι σε αναστολή σύμβασης και ζουν με 534 ευρώ.

Καμία απολύτως μέριμνα

Σε καθεστώς αναστολής πληρωμής από την έναρξη της πανδημίας μέχρι το τέλος του 2020 βρέθηκαν δάνεια ύψους 27,6 δισ. ευρώ. Με βάση τα πλέον πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία, το υπόλοιπο των δανείων αυτών είναι περίπου 4 δισ. ευρώ. Τα στοιχεία αποκαλύπτουν πως σε καθεστώς προστασίας παραμένουν μόλις 1 στα 7 δάνεια, ενώ για τα υπόλοιπα δεν υπάρχει καμία απολύτως μέριμνα, ενώ κουβέντα δεν είπε και ο -κατά τα άλλα- λαλίστατος Χρήστος Σταϊκούρας, την Παρασκευή στη Βουλή.

Το υπουργείο Οικονομικών αρκείται να επαναλαμβάνει μονότονα πως οι ευάλωτοι δανειολήπτες είχαν τη δυνατότητα να μπουν στο πρόγραμμα «Γέφυρα», που επιδοτεί τις δόσεις δανείων πρώτης κατοικίας στα φυσικά πρόσωπα που είχαν πληγεί από την κρίση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ