Τα πάνω κάτω και στο χρόνο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φέρνει η πανδημία

Στο σύστημα Taxis πρέπει να προστεθούν κωδικοί που αφορούν πληττόμενες επιχειρήσεις και φορολογουμένους σε αναστολή εργασίας

Must Read

Τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών για τον χρόνο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φαίνεται πως έχει ανατρέψει η πανδημία, καθώς στο σύστημα Taxis θα πρέπει να προστεθούν μια σειρά από κωδικοί που θα αφορούν τις πληττόμενες επιχειρήσεις και τους φορολογουμένους που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας.

Γι’ αυτό τον λόγο προγραμματίζονται αλλαγές στα έντυπα Ε1 και Ε3, με το χρονοδιάγραμμα να αναφέρει πως η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2020 θα τεθεί σε λειτουργία αρκετά μετά το Πάσχα. Το οικονομικό επιτελείο έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει μια σειρά από μέτρα στήριξης μετά τον Απρίλιο του 2021, τα οποία έχουν άμεσο ρόλο στην εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, όπως είναι:

  • οι αλλαγές στα τεκμήρια διαβίωσης, προκειμένου να υπολογιστεί ο φόρος
  • η μείωση ή η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, τουλάχιστον για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες
  • η μείωση προκαταβολής φόρου έως 100%, ανάλογα με την πτώση του τζίρου
  • το «χτίσιμο» του αφορολόγητου με την ταυτόχρονη κατάθεση ηλεκτρονικών και χάρτινων αποδείξεων

Υπενθυμίζεται πως, κανονικά, η εφαρμογή της ΑΑΔΕ τίθεται σε λειτουργία κάθε χρόνο από τα μέσα Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου, προκειμένου η υποβολή των δηλώσεων να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This