Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Οκτώ φορείς της αγοράς λένε «ΟΧΙ» σε αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων

«Ο ΕΝΦΙΑ και οι υπόλοιποι φόροι επί των ακινήτων λειτουργούν δημευτικά στην κατοχή ακίνητης περιουσίας»

Να μην προχωρήσει η κυβέρνηση μέσα στην πανδημία σε αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων ζητούν με κοινή τους διακήρυξη οκτώ φορείς της αγοράς.

Σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς οι πρόεδροι των ΠΟΜΙΔΑ, ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΑΤΕ, ΟΜΑΣΕ, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και η Ομοσπονδία Κατασκευαστών Κτιρίων και Οικοδομικών Επιχειρήσεων τονίζουν ότι η κτηματαγορά, η οικοδομή και η ιδιωτική ακίνητη περιουσία γενικότερα είναι από τους κεντρικούς πυλώνες της οικονομίας που πλήττονται άμεσα και βαρύτατα λόγω της πανδημίας και η τύχη τους αφορά τους πάντες.

Ζητούν, λοιπόν, να εγκαταλειφθεί κάθε σκέψη και διαδικασία προσαύξησης των τιμών ζώνης όπου ήδη ισχύουν αντικειμενικές αξίες, καθώς οι προγραμματιζόμενες αυξήσεις θα βασιστούν σε εκθέσεις εκτιμητών που διενεργήθηκαν το 2019. «Είναι απαράδεκτο να συζητούμε σήμερα για αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των αστικών ακινήτων, τη στιγμή, μάλιστα, που ο ΕΝΦΙΑ και οι υπόλοιποι φόροι επί των ακινήτων λειτουργούν δημευτικά στην κατοχή ακίνητης περιουσίας», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην επιστολή τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ