Επιτέλους ένα στοχευμένο μέτρο στήριξης για το λιανεμπόριο

Η έκτακτη επιχορήγηση που θα λάβουν οι επιχειρήσεις δεν θα είναι ούτε επιστρεπτέα, ούτε δάνειο

Must Read

Αφού επινόησαν χίλιους δυο τρόπους στο οικονομικό επιτελείο για να… βασανίσουν εργοδότες και εργαζομένους, ανακοινώθηκε την Παρασκευή -επιτέλους- ένα στοχευμένο και με απλές διαδικασίες μέτρο στήριξης!

Αφορά ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης για τις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, από το βήμα της Βουλής.

Πρόκειται για μια έκτακτη επιδότηση που αφορά χιλιάδες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, οι οποίες παρέμειναν κλειστές -με κρατική εντολή- κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων εορτών. Ειδικότερα, σημείωσε ότι υπεγράφη η απόφαση για την πρόσκληση του νέου προγράμματος μέσω ΕΣΠΑ, ώστε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου σε περιοχές που ήταν σε αυστηρό lockdown κατά την περίοδο των εορτών και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε με τη μέθοδο του click away, όπως σε περιοχές στη δυτική Αττική (π.χ. Ελευσίνα, Ασπρόπυργος) ή στην περιοχή της Κοζάνης στη δυτική Μακεδονία, θα λάβουν έκτακτη επιχορήγηση, η οποία δεν θα είναι ούτε επιστρεπτέα ούτε δάνειο.

Η κάθε επιχείρηση θα λάβει ποσό ύψους 3.000 ευρώ και ο κάθε εργαζόμενος 1.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκτακτη επιδότηση θα καταβληθεί περί τα τέλη Μαρτίου. Το μέτρο απευθύνεται στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους που έχουν πληγεί σημαντικά από την υγειονομική κρίση, καθώς διέκοψαν τις λειτουργίες τους με κρατική εντολή.

Το 50% του ετήσιου τζίρου

Για τις περισσότερες επιχειρήσεις στον κλάδο του λιανεμπορίου η περίοδος των χριστουγεννιάτικων εορτών αντιπροσωπεύει το 50% του ετήσιου τζίρου τους. Οι ίδιες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν και πρόβλημα ρευστότητας, καθώς θα κληθούν να αγοράσουν νέο εμπόρευμα για την επόμενη σεζόν, χωρίς όμως να έχουν εξοφλήσει τα -απούλητα- προϊόντα τους.

Επισημαίνεται ότι η επιδότηση δεν θα περιέχει «κόφτες», αυστηρές προϋποθέσεις και εισοδηματικά κριτήρια, όπως σχεδόν τα περισσότερα μέτρα στήριξης που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση από την αρχή της πανδημίας. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να δημιουργηθεί μια ειδική πλατφόρμα, στην οποία οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοί τους θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη λήψη της επιδότησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This