Παρασκευή, 9 Απρίλιος 2021

Με καθυστέρηση η καταβολή για τα… ψίχουλα του προγράμματος «Συν-Εργασία»

Αδύνατο να καταβληθούν πριν από τις 15 του μήνα, οπότε και ολοκληρώνεται η διαδικασία των αιτήσεων-δηλώσεων εκ μέρους των επιχειρήσεων

Με 20 ημέρες καθυστέρηση θα πληρώσει το υπουργείο Εργασίας δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Παρά το γεγονός ότι συμπληρώνεται ένας χρόνος πανδημίας, το λεγόμενο «επιτελικό κράτος» μπάζει από παντού, καθώς η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει βρει τρόπους να καταπολεμήσει τη γραφειοκρατία και συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους πολίτες. Σύμφωνα με πήγες του υπουργείου, δεν είναι δυνατή η πληρωμή για τους εργαζομένους νωρίτερα, καθώς στις 15 Μαρτίου ολοκληρώνεται η διαδικασία των αιτήσεων-δηλώσεων εκ μέρους των επιχειρήσεων.

Όμως, με αυτόν τον τρόπο, οι εργαζόμενοι που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα όχι μόνο θα υποστούν μειώσεις στις αποδοχές τους, αλλά θα τις λάβουν και με μεγάλη καθυστέρηση. Εάν, δε, πρόκειται για μια οικογένεια όπου και οι δύο γονείς είναι ενταγμένοι είτε στο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ είτε σε καθεστώς αναστολής σύμβασης με 534 ευρώ μηνιαίες αποδοχές, τότε η εξασφάλιση των στοιχειωδών όρων διαβίωσης από πλευράς του κράτους δεν υφίσταται.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ