Με καθυστέρηση η καταβολή για τα… ψίχουλα του προγράμματος «Συν-Εργασία»

Αδύνατο να καταβληθούν πριν από τις 15 του μήνα, οπότε και ολοκληρώνεται η διαδικασία των αιτήσεων-δηλώσεων εκ μέρους των επιχειρήσεων

Must Read

Με 20 ημέρες καθυστέρηση θα πληρώσει το υπουργείο Εργασίας δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Παρά το γεγονός ότι συμπληρώνεται ένας χρόνος πανδημίας, το λεγόμενο «επιτελικό κράτος» μπάζει από παντού, καθώς η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει βρει τρόπους να καταπολεμήσει τη γραφειοκρατία και συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους πολίτες. Σύμφωνα με πήγες του υπουργείου, δεν είναι δυνατή η πληρωμή για τους εργαζομένους νωρίτερα, καθώς στις 15 Μαρτίου ολοκληρώνεται η διαδικασία των αιτήσεων-δηλώσεων εκ μέρους των επιχειρήσεων.

Όμως, με αυτόν τον τρόπο, οι εργαζόμενοι που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα όχι μόνο θα υποστούν μειώσεις στις αποδοχές τους, αλλά θα τις λάβουν και με μεγάλη καθυστέρηση. Εάν, δε, πρόκειται για μια οικογένεια όπου και οι δύο γονείς είναι ενταγμένοι είτε στο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ είτε σε καθεστώς αναστολής σύμβασης με 534 ευρώ μηνιαίες αποδοχές, τότε η εξασφάλιση των στοιχειωδών όρων διαβίωσης από πλευράς του κράτους δεν υφίσταται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This