Τριχίλιαρο στις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή, αλλά ούτε ευρώ, τελικά, στους υπαλλήλους τους!

Παρά τις εξαγγελίες Άδωνι, ότι ο κάθε εργαζόμενος θα λάβει το ποσό των 1.000 ευρώ, ως φαίνεται θα μείνουν με την υπόσχεση

Must Read

Σοκ υπέστησαν χιλιάδες εργαζόμενοι επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή την περίοδο των Χριστουγέννων, όταν διάβασαν την υπουργική απόφαση για τη νέα επιδότηση του υπουργείου Ανάπτυξης!

Η νέα δράση προβλέπει την ενίσχυση μόνο των κλειστών επιχειρήσεων τις εορταστικές ημέρες, με το ποσό των 3.000 ευρώ. Ωστόσο στην απόφαση δεν γίνεται καμία απολύτως αναφορά στην ενίσχυση των εργαζομένων αυτών των επιχειρήσεων με το ποσό των 1.000 ευρώ, όπως είχε εξαγγείλει από το βήμα της Βουλής ο αρμόδιος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, στις 5 Μαρτίου ο υπουργός Ανάπτυξης είχε ανακοινώσει χαρακτηριστικά: «Περιοχές στη Δυτική Αττική, Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, κ.τλ., όπου κατά την περίοδο των εορτών, θυμίζω, ήταν σε σκληρό lockdown και δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν καμία πώληση οι λιανικές επιχειρήσεις με καμία μέθοδο λόγω των εκτάκτων και πολύ αυστηρών τότε μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας ή η περιοχή της Κοζάνης στη δυτική Μακεδονία, θα λάβουν έκτακτη επιχορήγηση, όχι επιστρεπτέα, όχι δάνειο, επιχορήγηση 3.000 ευρώ η κάθε επιχείρηση λιανικού εμπορίου και 1.000 ευρώ κάθε εργαζόμενος».

Η δράση αφορά επιχειρήσεις στις οποίες κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων 2020 επιβλήθηκαν λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου συγκεκριμένων περιοχών αυστηρά περιοριστικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου που δεν κατάφεραν να λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click away.

Ενίσχυση ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή

Την ενίσχυση μπορούν να λάβουν επιχειρήσεις ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, εφόσον είχαν την 18η Δεκεμβρίου 2020 εγκατάσταση σε τουλάχιστον μια από τις παρακάτω περιοχές:

  • Δήμος Ασπροπύργου
  • Δήμος Ελευσίνας
  • Δήμος Μάνδρας – Ευδυλλίας
  • Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης
  • Δήμος Καλυμνίων
  • Δημοτική Κοινότητα Κέλλης του Δήμου Αμυνταίου
  • Τοπική κοινότητα Θεσπιέων

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, τη νέα έκτακτη επιδότηση στις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου της Δυτικής Αττικής, που έμειναν κλειστές την περίοδο των εορτών και δεν μπόρεσαν να δουλέψουν ούτε με τη μέθοδο του click away, δικαιούνται 1.782 επιχειρήσεις, κάθε νομικής μορφής με κύριο ή δευτερεύοντα ΚΑΔ το λιανικό εμπόριο, από το σύνολο των 6.428 εγγεγραμμένων επιχειρήσεων ΓΕΜΗ. Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 8.000.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους και ειδικότερα το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ημερομηνία έναρξης της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται η 19η/03/2021 και ώρα 12.00 και λήξης η 23η/4/2021, ώρα 15.00.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This