Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Από αύριο ξεκινούν οι πληρωμές

Must Read

Αύριο, Τρίτη (16/3) και μεθαύριο, Τετάρτη (17/3) θα γίνουν οι μεγάλες πληρωμές από την επιστρεπτέα προκαταβολή 6. Η αποπληρωμή της αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κάθε εβδομάδα παράτασης του αυστηρού lockdown έχει κόστος 725 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 325 αφορούν στο λιανεμπόριο. Μάλιστα, σημείωσε ότι, για τον συγκεκριμένο λόγο χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη χρήση των ταμειακών διαθεσίμων.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι πέρυσι το κράτος κατέβαλε 24 δισ. ευρώ για να στηρίξει την οικονομία και το 2021 θα δοθούν 11,6 δισ. ευρώ, τα οποία είναι υψηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και «προφανώς δεν είναι χάντρες». Υπογράμμισε, όμως, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν καλυφθεί όλες οι ζημίες, διότι όσο διευρύνεται η αυστηρή απαγόρευση κανένα υπουργείο Οικονομικών δεν θα μπορέσει να καλύψει όλες τις ζημίες.

Μάλιστα, είπε πως μόνο τον Μάρτιο είναι σε αναστολή 100 χιλιάδες εργαζόμενοι. Τόνισε ότι η χώρα διαθέτει περίπου 32 δισ. ευρώ ταμειακά διαθέσιμα, αλλά μπορούν να διατεθούν περίπου τα δέκα.

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Σχετικά με τα κουπόνια για την επιδότηση παγίων δαπανών επιχειρήσεων, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι στόχος είναι να έχουν καταβληθεί έως τον Μάιο τα κονδύλια για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, τα οποία, όπως σημείωσε, θα καταβληθούν με τρόπο κοινωνικά δίκαιο. Είπε, επίσης, πως τα τέλη κυκλοφορίας θα είναι ανά μήνα από τον Μάιο και μετά.

ΕΝΦΙΑ: Θα αυξηθούν σε 8 δόσεις;

Ερωτηθείς για το εάν μπορούν να αυξηθούν σε 8 οι δόσεις του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, χαρακτήρισε πολύ πρόωση τη σχετική συζήτηση, λέγοντας παράλληλα ότι οι συζητήσεις με τους θεσμούς για τις δόσεις δεν είναι ποτέ εύκολες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This