Πέμπτη 5/8/2021

Μειωμένο το φετινό Δώρο Πάσχα: Τι ποσά θα λάβουν οι εργαζόμενοι σε αναστολή

Όσο περισσότερες είναι οι ημέρες αναστολής, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι απώλειες

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι φέτος θα δουν μεγάλες μειώσεις στο Δώρο του Πάσχα. Αρκετά ζημιωμένη αναμένεται να είναι η κατηγορία των υπαλλήλων που βρίσκεται σε αναστολή σύμβασης εργασίας από τον Ιανουάριο.

Ποιοι θα δουν μείωση

Συγκεκριμένα, όσοι εργαζόμενοι βγήκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας θα δουν μείωση στο Δώρο Πάσχα που θα εισπράξουν, όπως οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που έκλεισαν έπειτα από κρατική εντολή αλλά και αυτοί που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εντάσσονται στους πληττόμενους κλάδους.

Το Δώρο Πάσχα θα υπολογιστεί για χιλιάδες εργαζόμενους σε αναστολή σύμβασης εργασίας, με βάση την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ.

Πώς θα υπολογιστεί το Δώρο Πάσχα για το 2021

  • πιθανότατος υπολογισμός με μοντέλο μεικτής χρηματοδότησης
  • για όσους εργαζόμενους έχουν τεθεί σε αναστολή σύμβασης
  • εντός του 4μήνου Ιανουάριος – Απρίλιος
  • στο διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 30 Απριλίου του 2021: θα δοθεί ανάλογα με το διάστημα που έχουν εργαστεί ή το ποσό αναστολής
  • όσο περισσότερες είναι οι ημέρες αναστολής που έχει μπει ο εργαζόμενος τόσο μεγαλύτερες είναι οι απώλειες από το Δώρο Πάσχα 2021
  • κανονικά θα το λάβουν όσοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα δουλεύουν κανονικά εν μέσω πανδημίας

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι μισθωτοί που αμείβονται με μισθό ή με ημερομίσθιο, δικαιούνται από τους εργοδότες τους Δώρο Πάσχα ίσο με μισό μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 15 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ