Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Έχετε φυσικό κατάστημα και θέλετε e-shop; Εντός Απριλίου έρχονται νέες επιχορηγήσεις

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του προγράμματος «e λιανικό», μέσα από το οποίο επιδοτούνται επιχειρήσεις για την δημιουργία και αναβάθμιση e-shop.

Η πανδημία και τα νέα δεδομένα στην αγορά στρέφουν καθημερινά τις επιχειρήσεις από το φυσικό κατάστημα στο ηλεκτρονικό.

Έρχεται β΄γύρος

Ωστόσο, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μετά την ετοιμάζει την προκήρυξη β’ κύκλου της σχετικής δράσης εντός του Απριλίου.

«Στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, βοηθάμε το λιανεμπόριο να αποκτήσει πρόσβαση και στο κανάλι των ηλεκτρονικών πωλήσεων, με μια απλουστευμένη δράση του ΕΣΠΑ.

Είναι δεδομένο πως, στο άμεσο μέλλον, η αυξητική τάση των ηλεκτρονικών αγορών θα συνεχιστεί και επιβάλλεται να επιταχύνουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεών μας, ώστε να βελτιώσουμε την ανθεκτικότητά τους στις απαιτήσεις των καταναλωτών», δήλωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης.

Τι αφορούν οι αιτήσεις

Οι συγκεκριμένες δράσεις αφορούν στην ανάπτυξη / αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) για μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, με επιχορήγηση έως 5.000 ευρώ.

Στον πρώτο κύκλο υποβλήθηκαν συνολικά 11.503 αιτήσεις από επιχειρήσεις, συνολικού προϋπολογισμού 53,6 εκ. ευρώ. Σημειώνεται ότι οι δραστηριότητες του λιανικού εμπορίου που συγκέντρωσαν την μεγαλύτερη ζήτηση είναι από τους τομείς των ειδών ιματισμού, υποδημάτων, γυναικείων ετοίμων ενδυμάτων, κοσμημάτων κ.α.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ