Σάββατο, 17 Απρίλιος 2021

Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Εγκρίθηκαν 12.579 αιτήσεις για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών

Πρόκειται για αιτήσεις που δεν συνοδεύονται από δάνειο για την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής

Την υπαγωγή 12.579 αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» ενέκρινε η Επενδυτική Επιτροπή του Ταμείου «Εξοικονομώ». Η εξέλιξη σηματοδοτεί την έναρξη της υλοποίησης των παρεμβάσεων του προγράμματος από τους δικαιούχους, οι οποίοι μπορούν πλέον να προχωρήσουν στην ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους.

Συνολικά στο πρόγραμμα έχουν υποβληθεί οριστικά 39.562 αιτήσεις, κάτι που σημαίνει ότι η επιτροπή ενέκρινε ήδη σχεδόν μία στις τρεις αιτήσεις, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να εγκρίνει και τις υπόλοιπες.

Οι εν λόγω 12.579 αιτήσεις δεν συνοδεύονται από δάνειο για την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής. Ο συνολικός επιλέξιμος προϋπολογισμός υπερβαίνει τα 308.800.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας και λοιπών δαπανών απαραίτητων για την υλοποίηση των έργων.

Η δημόσια δαπάνη των αιτήσεων προσεγγίζει τα 245.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχωρά με όσο το δυνατόν ταχύτερους ρυθμούς στην έγκριση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ».

Στόχος είναι αυτό το κύμα επενδύσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών να δώσει άμεσα ώθηση στην αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας, μετά το χτύπημα της πανδημίας, δημιουργώντας παράλληλα σημαντικά οικονομικά και λειτουργικά οφέλη για τα νοικοκυριά, μέσω της μείωσης όχι μόνο του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος, αλλά και των δαπανών για θέρμανση και ψύξη των κατοικιών τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ