Voucher 200 ευρώ: Προσοχή! Αυτό το λάθος μπλοκάρει την αίτηση

Όσες αιτήσεις βρίσκονται στο στάδιο επανεξέτασης θα δοθεί ξανά πρόσβαση την Παρασκευή 9 Απριλίου

Must Read

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στην αίτηση για το voucher 200 ευρώ για tablet και laptop. Διαβάστε παρακάτω τις διευκρινήσεις που δημοσιεύει το digital-access.gov.gr για όσες αιτήσεις έχουν μπλοκάρει και χρειάζονται προσοχή.

Μόνο μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης γίνεται η επιβεβαίωση της φοίτησης τέκνων που φοιτούν σε δημόσιες δομές:

  • Πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • ΑΕΙ
  • ΙΕΚ του Υ.ΠΑΙ.Θ

Δικαιολογητικά προβλέπονται μόνο στην περίπτωση των «Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας», επειδή σε αυτά δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική διασταύρωση

Στις παραπάνω τρεις πρώτες περιπτώσεις, οι δικαιούχοι δεν πρέπει να παρακάμπτουν την ηλεκτρονική διασταύρωση και δεν πρέπει να οριστικοποιούν την αίτηση με ένδειξη ολικής/μερικής απόρριψης, υποβάλλοντας στη συνέχεια αιτήματα επανεξέτασης και επισυνάπτοντας διαφόρων τύπων έγγραφα/δικαιολογητικά, με σκοπό το χειρωνακτικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τον Οδηγό του Προγράμματος, κατά κανόνα ΔΕΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ αιτήσεις που απορρίπτονται, λόγω αποτυχίας ηλεκτρονικής διασταύρωσης με μητρώο φοίτησης που θα έπρεπε να είναι ήδη ενημερωμένο με τα στοιχεία του αιτούντα.

Επίσης, δε γίνονται δεκτά δικαιολογητικά όπως, βαθμοί επίδοσης μαθητή (έλεγχοι), έντυπα βεβαίωσης μετακίνησης από/προς τη σχολική μονάδα κοκ., αντί της διαδικασίας της ηλεκτρονικής διασταύρωσης.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα (προ)ελέγχου και οι δικαιούχοι μπορούν να προβούν στη διόρθωση – επικαιροποίηση των στοιχείων τους στο αντίστοιχο ηλεκτρονικό μητρώο, πριν την υποβολή της αίτησης επιχορήγησης.

Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς αν δε γνωρίζουν ή αν δεν είναι σίγουροι για την ορθότητα των στοιχείων φοίτησης;

  1. Πρέπει να επικοινωνήσουν με τον Διευθυντή του Σχολείου, ο οποίος έχει πρόσβαση στο σχολικό μητρώο. Θα πρέπει να επιβεβαιώσουν μαζί του ένα προς ένα όλα τα στοιχεία: ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, αριθμός μητρώου
  2. Αν εντοπιστεί λάθος στα στοιχεία του σχολικού μητρώου, αυτά διορθώνονται από το Διευθυντή
  3. Μετά τη διόρθωση, οι γονείς πρέπει να περιμένουν 2 εργάσιμες ημέρες πριν ξαναδοκιμάσουν την ηλεκτρονική διασταύρωση φοίτησης, προκειμένου να έχει ενημερωθεί το ηλεκτρονικό μητρώο
  4. Στη συνέχεια θα πρέπει να εισέλθουν στην αίτηση και να επιβεβαιώσουν τη φοίτηση (ηλεκτρονική διασταύρωση), δηλώνοντας τα σωστά στοιχεία που υπάρχουν και στο σχολικό μητρώο

Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς εάν κατά την υποβολή της αίτησης το παιδί/μαθητής απορρίφθηκε αδικαιολόγητα;

  • θα πρέπει να στέλνουν γραπτά το πρόβλημά τους στο help desk του Προγράμματος για περαιτέρω κατευθύνσεις

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This