Σάββατο 8/5/2021

Έκτακτη ενίσχυση για τα τουριστικά λεωφορεία

Αναλυτικά οι επιδοτήσεις ανάλογα με τον αριθμό των θέσεων

Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έκτακτη επιδότηση επιχειρήσεων οι οποίες διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία και έχουν πληγεί εξαιτίας της πανδημίας υπέγραψαν ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Η έκτακτη ενίσχυση αφορά επιχειρήσεις τουριστικών γραφείων και τουριστικές επιχειρήσεις οδικών μεταφορών, οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες μετακίνησης με τουριστικά λεωφορεία και τρένα.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι της έκτακτης επιδότησης είναι οι κάτοχοι αδειών κυκλοφορίας τουριστικών λεωφορείων τα οποία ήταν εφοδιασμένα με ηλεκτρονικά αναγνώσιμο σήμα στις 29 Δεκεμβρίου 2020.

Η συνολική ενίσχυση την οποία μπορεί να λάβει κάθε επιχείρηση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό του 1.800.000 ευρώ, καθώς αθροίζεται με άλλες έκτακτες αποζημιώσεις που τυχόν έχουν λάβει οι δικαιούχοι, όπως είναι οι επιστρεπτέες προκαταβολές.

Η ενίσχυση για τα τουριστικά λεωφορεία χορηγείται το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 και υπολογίζεται με κριτήριο τη δυναμικότητα των θέσεων ανά λεωφορείο (έως 30 θέσεις και από 31 θέσεις και άνω).

Για λεωφορεία έως 30 θέσεων η αποζημίωση είναι 2.400 ευρώ ανά όχημα, ενώ για τα μεγαλύτερα ανέρχεται σε 3.600 ευρώ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ