Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης: Κατατέθηκε στην Κομισιόν – Περιλαμβάνει 106 επενδυτικά προγράμματα και 67 μεταρρυθμίσεις

Λάιεν: Η «ευκαιρία του αιώνα» για τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό της Ε.Ε.

Must Read

Μετά την Πορτογαλία, η Ελλάδα ήταν η δεύτερη χώρα που παρέδωσε χθες το βράδυ, Τρίτη 27/4 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» .

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο σχέδιο της κυβέρνησης, κινητοποιείται ένα πακέτο επενδυτικών πόρων, ύψους 57 δισεκ. ευρώ, το οποίο θα διατεθεί τόσο σε δημόσιες όσο και σε ιδιωτικές επενδύσεις.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, αρμόδιος για το Ταμείο Ανάκαμψης, επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα και παρέδωσε στον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Γιώργο Μοσχόβη, αντίτυπο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», το οποίο χθες (27/4) απεστάλη και αναρτήθηκε στο σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Εθνικό μας Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, το οποίο περιλαμβάνει 106 επενδυτικά προγράμματα και 67 μεταρρυθμίσεις που περιγράφονται και κοστολογούνται με ακρίβεια σε 4.104 σελίδες. Το πρώτο βήμα έγινε. Τώρα ακολουθεί το ακόμα δυσκολότερο έργο της απορρόφησης των τεράστιων πόρων του Ταμείου, που θα επιτρέψει στη χώρα να πραγματοποιήσει όχι απλώς μια δυναμική ανάκαμψη, αλλά να μπει σε μια μόνιμη μακροχρόνια πορεία ανάπτυξης και αλλαγής του παραγωγικού της μοντέλου, προς όφελος ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας», ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.

Συνάντηση Προέδρου Δημοκρατίας με Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός στο διάλογο που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης, και της έδωσε ένα στικάκι με το πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0».
Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, η επιχείρηση «Ελευθερία» αλλά και η σημασία των self test, ήταν τα θέματα στα οποία επικεντρώθηκε η συζήτηση που είχαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον πρωθυπουργό, στο πλαίσιο των μηνιαίων, ενημερωτικών συναντήσεών τους, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Είναι μια πολύ σημαντική δουλειά η οποία έχει γίνει από όλους μας, ένα Σχέδιο το οποίο έχει τη δυνατότητα να αναδιατάξει πλήρως το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, να διαθέσει σημαντικούς πόρους στην ψηφιακή μετάβαση, στην προσπάθεια την οποία πρέπει να καταβάλουμε για να μετατρέψουμε την ελληνική οικονομία σε μια οικονομία μηδενικών εκπομπών άνθρακα. Περιλαμβάνει όμως και πολύ σημαντικές δράσεις, όπως ζητήματα κοινωνική ηθικής, κατάρτισης, στήριξης της νεολαίας» τόνισε για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά της, ως προς το ταμείο Ανάκαμψης η ΠτΔ σχολίασε ότι είναι πολύ σημαντικό ότι η χώρα κατέθεσε από τις πρώτες το δικό της σχέδιο. Από εδώ και πέρα πιστεύω, ότι, είναι εξίσου σημαντικό να προχωρήσουν όσο γίνεται γρηγορότερα οι ρυθμοί, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης να γίνουν οι κατάλληλες εκταμιεύσεις, ώστε να μπορέσει η οικονομία να ξεκινήσει και πάλι, να ενισχυθούν οι πιο ευάλωτοι και ότι άλλο έχετε σχεδιάσει για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Λάιεν: «Ευκαιρία του αιώνα» το Ταμείο Ανάκαμψης

«Ευκαιρία του αιώνα» για τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό της ευρωπαϊκής οικονομίας και «ιστορική στιγμή» χαρακτήρισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, το Ταμείο Ανάκαμψης των 750 δισ. ευρώ.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μίλησε για τη δημιουργία μιας πράσινης Ευρώπης, «που θα προστατεύσει το κλίμα και το περιβάλλον μας και θα δημιουργήσει βιώσιμες θέσεις εργασίας», μιας ψηφιακής Ευρώπης, «καινοτόμου και ανταγωνιστικής στις παγκόσμιες αγορές» και μιας ανθεκτικής Ευρώπης, «καλύτερα προετοιμασμένης για τις κρίσεις του μέλλοντος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This