Τουρισμός: Έρχεται οικονομική «ανάσα» – Μη επιστρεπτέα ενίσχυση για τις επιχειρήσεις

Θα αποδίδεται συνολική μη επιστρεπτέα επιχορήγηση το πολύ έως 5% του τζίρου κατά το έτος 2019 - - Μόνη ελπίδα να μην περάσει το καλοκαίρι και δεν δοθούν τα χρήματα!

Must Read

Στην άμεση προκήρυξη της στοχευμένης δράσης μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, ειδικά για τις τουριστικές επιχειρήσεις, προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με σχετική απάντηση που δόθηκε σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Εμμανουήλ Κόνσολας.

Μέσω της νέας δράσης που προωθείται για τον συγκεκριμένο κλάδο θα αποδίδεται στις τουριστικές επιχειρήσεις φιλοξενίας μέρος του κεφαλαίου κίνησης που απαιτείται για την αγορά πρώτων υλών, προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν εκ νέου κατά την επερχόμενη -κρίσιμη- τουριστική περίοδο.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι, μεταξύ άλλων, θα πρέπει:

• Να δραστηριοποιούνται ενεργά και επί της ουσίας (κύριος ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα) ως τουριστικές επιχειρήσεις παροχής φιλοξενίας

• Να λειτουργούν νόμιμα

• Να έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την πανδημία

• Να απασχολούσαν στο έτος 2019 προσωπικό με μισθωτή εργασία

• Να λειτουργήσουν και να απασχολήσουν προσωπικό με μισθωτή εργασία και το έτος 2021

• Να αναλώσουν τη ληφθείσα επιχορήγηση σε λειτουργικές δαπάνες επανέναρξης δραστηριοτήτων από την 1η Απριλίου 2021 έως τις 31 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους

Η δράση θα συγχρηματοδοτηθεί με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ), που ανέρχονται καταρχήν σε 350.000.000 ευρώ. Μάλιστα, το κονδύλι δύναται να αυξηθεί περαιτέρω, προκειμένου να καλυφθεί τυχόν μεγάλη ζήτηση από τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Σε κάθε επιχείρηση θα αποδίδεται συνολική μη επιστρεπτέα επιχορήγηση το πολύ έως το 5% του κύκλου εργασιών της κατά το έτος 2019. Ξεχωριστή μέριμνα θα ληφθεί για τις επιχειρήσεις που για διάφορους λόγους δεν διέθεταν κύκλο εργασιών στο έτος 2019.

Στη δράση θα εφαρμοστεί άμεση διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων, οι οποίες θα λαμβάνουν μοναδικό αριθμό, ανάλογα με την ημερομηνία και την ώρα υποβολής τους στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) και θα αξιολογούνται με χρονολογική σειρά προτεραιότητας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This