Δευτέρα 2/8/2021

Επιδότηση πάγιων δαπανών: Μετά το μπάχαλο, ήρθε η ολιγοήμερη παράταση

Οι επιχειρήσεις θα έπρεπε να καταθέσουν όλα τα οικονομικά τους στοιχεία στο έντυπο Ε3

Αναγκαστική παράταση στον χρόνο υποβολής αιτήσεων για την πρώτη φάση της επιδότησης πάγιων δαπανών ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς το χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει ήταν ιδιαίτερα ασφυκτικό.

Όπως έχει επισημάνει η «δημοκρατία», οι επιχειρήσεις που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα έπρεπε να καταθέσουν όλα τα οικονομικά τους στοιχεία στο έντυπο Ε3 της φορολογικής δήλωσης, το οποίο όμως καθυστέρησε να δοθεί στη δημοσιότητα.

Η πλατφόρμα άνοιξε στα τέλη Μαΐου και η καταληκτική ημερομηνία για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων έληγε κανονικά σήμερα. Αυτό το αλαλούμ είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί ολιγοήμερη παράταση έως τις 2 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι ήδη οι υποβληθείσες αιτήσεις από επιχειρήσεις έχουν φτάσει περίπου τις 62.500, εκ των οποίων περίπου 43.000 είναι φυσικά πρόσωπα.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών, η παράταση δεν επηρεάζει τον αρχικό σχεδιασμό, ο οποίος θέλει μέχρι το τέλος του Ιουλίου να έχει προχωρήσει και η β´ φάση για τη χορήγηση της επιδότησης στους δικαιούχους.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ