Κυριακή 25/7/2021

Μειωμένα ενοίκια: Ποιοι δικαιούνται και τον Ιούνιο

Διαβάστε ποιες επιχειρήσεις απαλλάσσονται από την καταβολή ενοικίου

Συνεχίζεται το μέτρο στήριξης των «κουρεμένων» ενοικίων και τον Ιούνιο, ωστόσο οι δικαιούχοι ΚΑΔ είναι πολύ λιγότεροι σε σύγκριση με προηγούμενους μήνες.

Στην απόφαση, που εκδόθηκε για ακόμα ένα μήνα με τεράστια καθυστέρηση, καθώς τα μισθώματα καταβάλλονται στις αρχές του μήνα ως προπληρωμή, περιγράφονται αναλυτικά οι επιχειρήσεις που απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος, αλλά και εκείνες που δικαιούνται μείωση 40%.

Δικαίωμα για την καταβολή μειωμένων ενοικίων και τον Ιούνιο θα έχουν όσες επιχειρήσεις είχαν κάνει έναρξη ως τις 4 Ιανουαρίου 2021, ενώ θα πρέπει να είναι πληττόμενος ο κύριος ΚΑΔ, εκτός αν ο δευτερεύων ΚΑΔ έχει μεγαλύτερα ακαθάριστα έσοδα.

Μείωση 100%

Απαλλαγή από την καταβολή ενοικίου έχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις μεταφορές, τα καταλύματα (είτε είναι ξενοδοχεία είτε μικρά καταλύματα), εστιατόρια και μπαρ, εταιρίες μίσθωσης οχημάτων, τα καταστήματα με τουριστικά είδη, αλλά και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του πολιτισμού και αθλητισμού.

Μείωση 40%

  • «Κουρεμένα» ενοίκια θα πληρώσουν τον Ιούνιο τα καταστήματα του λιανεμπορίου, παρά το γεγονός ότι επαναλειτουργούν από τον Απρίλιο
  • μειωμένο μίσθωμα κατά 40% έχουν δικαίωμα να καταβάλουν τα βιβλιοπωλεία, τα ανθοπωλεία, τα καταστήματα με κοσμήματα και καλλυντικά, οι επιχειρήσεις με ηλεκτρικές – ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά και ο κλάδος των τυχερών παιχνιδιών

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ