Μειωμένα ενοίκια: Ποιοι δικαιούνται και τον Ιούνιο

Διαβάστε ποιες επιχειρήσεις απαλλάσσονται από την καταβολή ενοικίου

Must Read

Συνεχίζεται το μέτρο στήριξης των «κουρεμένων» ενοικίων και τον Ιούνιο, ωστόσο οι δικαιούχοι ΚΑΔ είναι πολύ λιγότεροι σε σύγκριση με προηγούμενους μήνες.

Στην απόφαση, που εκδόθηκε για ακόμα ένα μήνα με τεράστια καθυστέρηση, καθώς τα μισθώματα καταβάλλονται στις αρχές του μήνα ως προπληρωμή, περιγράφονται αναλυτικά οι επιχειρήσεις που απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος, αλλά και εκείνες που δικαιούνται μείωση 40%.

Δικαίωμα για την καταβολή μειωμένων ενοικίων και τον Ιούνιο θα έχουν όσες επιχειρήσεις είχαν κάνει έναρξη ως τις 4 Ιανουαρίου 2021, ενώ θα πρέπει να είναι πληττόμενος ο κύριος ΚΑΔ, εκτός αν ο δευτερεύων ΚΑΔ έχει μεγαλύτερα ακαθάριστα έσοδα.

Μείωση 100%

Απαλλαγή από την καταβολή ενοικίου έχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις μεταφορές, τα καταλύματα (είτε είναι ξενοδοχεία είτε μικρά καταλύματα), εστιατόρια και μπαρ, εταιρίες μίσθωσης οχημάτων, τα καταστήματα με τουριστικά είδη, αλλά και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του πολιτισμού και αθλητισμού.

Μείωση 40%

  • «Κουρεμένα» ενοίκια θα πληρώσουν τον Ιούνιο τα καταστήματα του λιανεμπορίου, παρά το γεγονός ότι επαναλειτουργούν από τον Απρίλιο
  • μειωμένο μίσθωμα κατά 40% έχουν δικαίωμα να καταβάλουν τα βιβλιοπωλεία, τα ανθοπωλεία, τα καταστήματα με κοσμήματα και καλλυντικά, οι επιχειρήσεις με ηλεκτρικές – ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά και ο κλάδος των τυχερών παιχνιδιών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This