Φορολογικός «Γολγοθάς» μέχρι το τέλος του χρόνου – Ποιοι θα πληρώσουν τη «νύφη»

Το Δημόσιο προσδοκά και έσοδα 1,2 δισ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας του 2022

Must Read

Ένα «βουνό» από φόρους θα κληθούν να πληρώσουν εκατομμύρια φορολογούμενοι μέσα στους επόμενους έξι μήνες, καθώς η καταβολή των φόρων ξεκινά από τον ερχόμενο μήνα.

Μετά το άνοιγμα όλου του φάσματος της οικονομικής δραστηριότητας, το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζεται να καλύψει μέρος των δαπανών που πραγματοποίησε σε μέτρα στήριξης, τα οποία τη διετία 2020-21 ξεπέρασαν τα 40 δισ. ευρώ.

Για φέτος έχει προγραμματιστεί να εισπραχθούν 25,9 δισ. από φόρους αγαθών και υπηρεσιών, εκ των οποία τα 17 δισ. ευρώ θα πρέπει να προέλθουν από τον ΦΠΑ.

Ως τον Μάιο από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας είχαν εισρεύσει στα κρατικά ταμεία 6,55 δισ. ευρώ.

Ο φόρος εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων θα πρέπει να αποδώσει 13,023 δισ. ευρώ, εκ των οποίων:

  • τα 9,585 δισ. θα προέλθουν από φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων
  • τα 2,309 δισ. από φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων. Τα στοιχεία της πορείας του Προϋπολογισμού δείχνουν ότι ως τον Μάιο τα φυσικά πρόσωπα είχαν καταβάλει 3,62 δισ. και τα νομικά πρόσωπα 414.000.000 ευρώ

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος ο φόρος εισοδήματος θα καταβληθεί σε 8 μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται ως το τέλος Ιουλίου και την τελευταία ως τα τέλη Φεβρουαρίου του 2022.

Από το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει και η καταβολή του φετινού ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα υπολογιστεί με τις παλιές αντικειμενικές αξίες. Στόχος είναι να μπουν στα κρατικά ταμεία έσοδα που αγγίζουν τα 2,65 δισ. ευρώ.

Το Δημόσιο προσδοκά και έσοδα 1,2 δισ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας του 2022, τα οποία θα πρέπει να καταβληθούν έως το τέλος του έτους.

Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών τους στην πάγια ρύθμιση της Εφορίας με τις 24 άτοκες δόσεις ή τις 48 δόσεις με επιτόκιο 2,5%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This