Τρίτη 27/7/2021

Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές αρχίζει η διαδικασία διορθώσεων

Οι ιδιοκτήτες έχουν δύο μήνες για να ελέγξουν, να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους

Ημέρα ανάρτησης και προανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων ήταν η χθεσινή για αρκετές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα,  άρχισε η διαδικασία της ανάρτησης στον Καλλικρατικό Δήμο Αγρινίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και στους Καλλικρατικούς Δήμους Κορινθίων και Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

Οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, έχουν στη διάθεσή τους δύο μήνες (τέσσερις όσοι μένουν στο εξωτερικό) για να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.

Όπως επισημαίνει το Ελληνικό Κτηματολόγιο, οι πολίτες θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας) καθώς και τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα). Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλουν αίτηση διόρθωσης (μέχρι την αντίστοιχη ημερομηνία λήξης) ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Έως τις 4 Απριλίου 2022 για την Κόρινθο και τις 19 Ιανουαρίου 2022 για τον Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις ψηφιακά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης.

Παράλληλα, άρχισε χθες η διαδικασία της προανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων σε περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων Ρόδου, Κω, Καλύμνου, Καρπάθου, Καστοριάς και Φλώρινας.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι έχουν λάβει ήδη ατομικά τις σχετικές ενημερώσεις, μπορούν έως την 11η Αυγούστου να διορθώσουν εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τυχόν λάθη στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο.

Μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου οι δικαιούχοι, με χρήση των κωδικών ασφαλείας του TaxisNet, έχουν πρόσβαση στην καταγραφή των δικαιωμάτων τους και της γεωγραφικής απεικόνισης των ακινήτων τους.

Σε περίπτωση που δεν έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία τους, έχουν ακόμα περιθώριο να το κάνουν ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο τοπικό γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ