Δεύτερη ευκαιρία: Πώς να ενταχθείτε ξανά στην πάγια ρύθμιση της Εφορίας

Το μέτρο αφορά όσους δεν κατάφεραν να παραμείνουν ενήμεροι

Must Read

Τη δυνατότητα επανένταξης στην πάγια ρύθμιση της Εφορίας με τις 24 ή τις 48 δόσεις χωρίς εισοδηματικά κριτήρια δίνει σε πληττόμενους φορολογουμένους απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου.

Το μέτρο αφορά τους φορολογουμένους οι οποίοι την 1η Νοεμβρίου του 2019 είχαν ρυθμίσει τις οφειλές τους προς την Εφορία στην πάγια ρύθμιση, όμως στη συνέχεια και λόγω της πανδημίας δεν κατάφεραν να παραμείνουν ενήμεροι στις πληρωμές τους, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ρύθμιση.

Ωστόσο, όσοι οφειλέτες δεν έχουν πληγεί από την πανδημία και έχουν απολέσει τη ρύθμιση κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης θα πρέπει να περιμένουν έως και την 1η Οκτωβρίου του 2021 για να ενταχθούν ξανά στην πάγια ρύθμιση της Εφορίας, εφόσον πληρούν συγκεκριμένα περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια ως εξής:

  • Ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις: Τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα θα πρέπει να είναι μικρότερα κατά ποσοστό τουλάχιστον 10% από τον μέσο όρο των συνολικών ακαθάριστων εσόδων των τριών τελευταίων φορολογικών ετών.
  • Οφειλέτες φυσικά πρόσωπα, μη επιτηδευματίες: Σε περίπτωση που το καθαρό ετήσιο εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους είναι μικρότερο ή ίσο των 20.000 ευρώ, κατά ποσοστό τουλάχιστον 10% από τον μέσο όρο του καθαρού εισοδήματος των τριών τελευταίων φορολογικών ετών.

Σε περίπτωση που το καθαρό ετήσιο εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους είναι μεγαλύτερο των 20.000 ευρώ, κατά ποσοστό τουλάχιστον 20% από το μέσο όρο του καθαρού εισοδήματος των τριών τελευταίων φορολογικών ετών.

  • Ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις: Η αξία της ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 280.000 ευρώ και η αξία των οχημάτων τα 80.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This