Κοινωνικό μέρισμα: Ένοχη σιωπή Χατζηδάκη για την κλοπή των πόρων του

Απόλυτος εμπαιγμός συνταξιούχων και ασφαλισμένων

Must Read

Πλήθος δημοσιευμάτων κάνουν λόγο για συμφωνία τεχνικό κλιμακίου κυβέρνησης – θεσμών για να καλυφθεί το υπέρογκο κόστος της μετάβασης με το 0,5% του ΑΕΠ.

Ο… συνήθως λαλίστατος Κωστής Χατζηδάκης, που αρέσκεται να διαψεύδει σε επιθετικό ύφος ανακοινώσεις και δημοσιεύματα, δεν άρθρωσε λέξη σε σχέση με τις πληροφορίες ότι σκοπεύει να υφαρπάξει τους πόρους που προορίζονται για το κοινωνικό μέρισμα χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα τεράστια ελλείμματα που θα δημιουργηθούν από τη μετάβαση στο νέο επικουρικό σύστημα, τα οποία εκτιμώνται συνολικά σε 78 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, τα κονδύλια που ισοδυναμούν με 0,5% του ΑΕΠ, βάσει του νόμου 4670, ως «συμπληρωματική χρηματοδότηση κοινωνικού προϋπολογισμού» για την κάλυψη δαπανών πολιτικών πρόνοιας, κοινωνικής αλληλεγγύης και υγείας.

Να δώσει εξηγήσεις για το θέμα κάλεσε τον κ. Χατζηδάκη χθες η αρμόδια τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία επισήμανε:

«Η κυβέρνηση προχωρά στην πράξη σε νέα περικοπή συντάξεων, αφού, μετά την κατάργηση της 13ης σύνταξης του 2019, σε δύο χρόνια καταλήγει με τα χρήματα που προορίζονταν για τους χαμηλοσυνταξιούχους να χρηματοδοτεί τους μισθούς των golden boys, του νέου Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες που θα διαχειρίζονται τις εισφορές των ασφαλισμένων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This