Δευτέρα 2/8/2021

Κοινωνικό μέρισμα: Ένοχη σιωπή Χατζηδάκη για την κλοπή των πόρων του

Απόλυτος εμπαιγμός συνταξιούχων και ασφαλισμένων

Πλήθος δημοσιευμάτων κάνουν λόγο για συμφωνία τεχνικό κλιμακίου κυβέρνησης – θεσμών για να καλυφθεί το υπέρογκο κόστος της μετάβασης με το 0,5% του ΑΕΠ.

Ο… συνήθως λαλίστατος Κωστής Χατζηδάκης, που αρέσκεται να διαψεύδει σε επιθετικό ύφος ανακοινώσεις και δημοσιεύματα, δεν άρθρωσε λέξη σε σχέση με τις πληροφορίες ότι σκοπεύει να υφαρπάξει τους πόρους που προορίζονται για το κοινωνικό μέρισμα χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα τεράστια ελλείμματα που θα δημιουργηθούν από τη μετάβαση στο νέο επικουρικό σύστημα, τα οποία εκτιμώνται συνολικά σε 78 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, τα κονδύλια που ισοδυναμούν με 0,5% του ΑΕΠ, βάσει του νόμου 4670, ως «συμπληρωματική χρηματοδότηση κοινωνικού προϋπολογισμού» για την κάλυψη δαπανών πολιτικών πρόνοιας, κοινωνικής αλληλεγγύης και υγείας.

Να δώσει εξηγήσεις για το θέμα κάλεσε τον κ. Χατζηδάκη χθες η αρμόδια τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία επισήμανε:

«Η κυβέρνηση προχωρά στην πράξη σε νέα περικοπή συντάξεων, αφού, μετά την κατάργηση της 13ης σύνταξης του 2019, σε δύο χρόνια καταλήγει με τα χρήματα που προορίζονταν για τους χαμηλοσυνταξιούχους να χρηματοδοτεί τους μισθούς των golden boys, του νέου Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες που θα διαχειρίζονται τις εισφορές των ασφαλισμένων».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ