Μεταγραφές Σκυλακάκη! Φέρνει 100 «κομάντο»

Εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό τομέα θα μεταφέρονται από υπηρεσία σε υπηρεσία του Δημοσίου για να «τρέξουν» το Ταμείο Ανάκαμψης

Must Read

Μια διαφορετική λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης ορισμένων κρατικών δομών σκέφτηκε η κυβέρνηση, επιστρατεύοντας εργαζομένους από τον ιδιωτικό τομέα για να τους «μοιράζει» στις υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου, ανάλογα με τις καθημερινές ανάγκες που προκύπτουν!

Οι… «κομάντο» του ιδιωτικού τομέα, όπως τους χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, δεν θα ξεπερνούν τους 100 και ο ρόλος τους θα είναι να ενισχύουν παροδικά τις υπηρεσίες του Δημοσίου που αντιμετωπίζουν σημαντικές γραφειοκρατικές προκλήσεις, αναφορικά με τις απαιτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Με μια διάταξη δημιουργούμε μια ομάδα εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, προσωρινά, που θα πηγαίνουν από υπηρεσία σε υπηρεσία όπου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες προσωπικού» ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης, ο οποίος τόνισε πως θα ήταν παράλογο να πραγματοποιηθούν προσλήψεις προσωπικού, οι οποίοι όμως θα προσέφεραν τις υπηρεσίες τους το πολύ για 3 χρόνια.

Αυτό σημαίνει πως δεν τίθεται κανένα θέμα μονιμότητας των 100 ιδιωτικών υπαλλήλων που θα κληθούν να στελεχώσουν εκτάκτως τις δημόσιες υπηρεσίες που αναλαμβάνουν να «τρέξουν» κάποιο από τα projects του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ η υπηρεσία τους θα τελειώσει τον Μάρτιο του 2027.

Το υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο να καταθέσει στη Βουλή τη σχετική διάταξη, σε συνεργασία με το Ελεγκτικό Συνέδριο, βάσει της οποίας μπορούν να ελέγχονται δικαστικά οι προκηρύξεις ώστε να υπάρχει νομική ασφάλεια και να μη γίνονται ακυρώσεις με ανθυπολεπτομέρειες στην προκήρυξη.

Φυσικά, από τη διάταξη που προωθεί η κυβέρνηση προκύπτουν πολλά ερωτήματα, όπως, για παράδειγμα, η συνεχής μετακίνηση των «κομάντο» του ιδιωτικού τομέα σε πολλές υπηρεσίες του Δημοσίου, οι οποίες έχουν διαφορετική φιλοσοφία λειτουργίας και άλλα αντικείμενα ενασχόλησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This