Πάγιες δαπάνες: Τελικά μόλις 4% των επιχειρήσεων θα επιδοτηθεί!

Ποιοι είναι οι τρεις κλάδοι που θα λάβουν τη «μερίδα του λέοντος»

Must Read

Εστίαση, λιανεμπόριο και ξενοδοχεία φαίνεται ότι θα έχουν τη μερίδα του λέοντος στην επιδότηση των πάγιων δαπανών, συνολικού ύψους 500.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, την επιδότηση θα λάβουν μόλις 30.922 επιχειρήσεις με 253.360 εργαζομένους, όταν το σύνολο των επιχειρήσεων της χώρας ξεπερνά τις 800.000.

Αποδεικνύεται έτσι ότι το πολυδιαφημισμένο μέτρο ενίσχυσης αφορά τελικά μια πολύ μικρή μειοψηφία. Η μέση ενίσχυση αγγίζει τα 14.000 ευρώ, οι μισές επιχειρήσεις θα λάβουν ενίσχυση άνω των 3.720 ευρώ, ενώ πάνω από 25.000 επιχειρήσεις έχουν από 1 έως 10 εργαζομένους.

Από τις επιχειρήσεις που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την επιδότηση των δαπανών που είχαν πραγματοποιήσει από τον Απρίλιο έως και τον Δεκέμβριο του 2020 σχεδόν 1 στις 3 ανήκει στην εστίαση, κάτι που αποτυπώνει το πλήγμα που δέχτηκε ο συγκεκριμένος κλάδος.

Ενδεικτικά, οι ΚΑΔ με το μεγαλύτερο συνολικό ποσό ενίσχυσης περιλαμβάνουν:

·      10.356 επιχειρήσεις εστίασης

·      4.019 επιχειρήσεις λιανεμπορίου

·      3.475 επιχειρήσεις καταλυμάτων

·      1.488 επιχειρήσεις χερσαίων μεταφορών

·      1.272 επιχειρήσεις χονδρεμπορίου

·      1.008 επιχειρήσεις αθλητικών δραστηριοτήτων και δραστηριοτήτων διασκέδασης και ψυχαγωγίας

Κρατικά κουπόνια

Οι επιχειρήσεις θα λάβουν κρατικά κουπόνια, με τα οποία θα μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις που θα προκύψουν προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά από την 1η Ιουλίου του 2021 έως το τέλος του έτους, δηλαδή θα έχουν τη δυνατότητα να συμψηφίσουν τις οφειλές που θα προκύψουν από τον φόρο εισοδήματος ή τον ΕΝΦΙΑ του 2021.

Κάθε επιχείρηση θα έχει το δικαίωμα να επιλέξει το ποσό της ενίσχυσης που θέλει να κατανείμει για την πληρωμή φορολογικών οφειλών και το ποσό που θέλει να χρησιμοποιήσει για την πληρωμή ασφαλιστικών οφειλών.

Το ποσό της στήριξης προσδιορίζεται ως ποσοστό επί της διαφοράς των πάγιων δαπανών που κατέβαλε η επιχείρηση και των ενισχύσεων που έχει λάβει, όπως οι επιστρεπτέες προκαταβολές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This