Αναδρομικά σε… δόσεις! Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των συνταξιούχων

Οι αυξήσεις δεν ξεπερνούν τα 74 ευρώ κατά μέσο όρο

Must Read

Σε κακόγουστο σίριαλ έχει μετατραπεί η εφαρμογή του νόμου για τα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης όσων έχουν άνω των 30 ετών ασφάλιση (4670).

Αν και ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020, ακόμη η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να τον εφαρμόσει στην ολότητά του.

Με εμβόλιμη πληρωμή, την Τρίτη 27 Ιουλίου, θα λάβουν τα αναδρομικά οι περίπου 70.000-75.000 συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα που υπέβαλαν αίτημα μετά τις 13 Μαΐου 2016 (ν. Κατρούγκαλου), ενώ με την τακτική καταβολή των συντάξεών τους, από τις 26 έως τις 29 Ιουλίου αναλόγως του Ταμείου από το οποίο προέρχεται ο καθένας, θα δουν και τις αυξήσεις που δικαιούνται. 

Επίσης, με εμβόλιμη πληρωμή, την Πέμπτη 29 Ιουλίου, θα λάβουν τα αναδρομικά οι 10.861 συνταξιούχοι του Δημοσίου που υπέβαλαν αίτημα και αυτοί μετά τις 13 Μαΐου 2016.

Οι αυξήσεις που δικαιούνται, ενσωματώθηκαν στις συντάξεις του περασμένου μήνα και ανέρχονται σε 74 ευρώ κατά μέσο όρο.

Αντιθέτως, θα πρέπει να περιμένουν κι άλλο περίπου 100.000 συνταξιούχοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που υπέβαλαν αιτήσεις πριν από τον Μάιο του 2016, καθώς ο ΕΦΚΑ επικαλείται πρόβλημα με το λογισμικό.

Ωστόσο, είναι γνωστές οι καταγγελίες του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων ότι, καθώς ο πρώτος επανυπολογισμός ως απόρροια του νόμου Κατρούγκαλου βρίθει λαθών, είναι βέβαιο ότι και ο δεύτερος επανυπολογισμός για την εφαρμογή των αυξημένων ποσοστών αναπλήρωσης θα είναι και αυτός λανθασμένος και οι συντάξεις μικρότερες από αυτές που προβλέπει ο νόμος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This