Εκρηκτικό μείγμα: Το χρέος αυξήθηκε 14,5 δισ. σε έναν χρόνο και τα έσοδα «βουλιάζουν»!

Η καθίζηση των εσόδων άρχισε από τα μέσα Μαρτίου του 2020

Must Read

Το τεράστιο πλήγμα που αφήνει η πανδημία πάνω στην ελληνική οικονομία αποτυπώνουν τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για την πορεία του δημόσιου χρέους, καθώς δείχνουν ότι ο ελληνικός λαός θα πληρώσει επιπλέον 14,5 δισ. ευρώ.

Το χρέος έχει εκτοξευτεί στα 344,1 δισ. ευρώ, έναντι 341 δισ. στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς και 329,6 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2020, όταν δηλαδή η χώρα έμπαινε στην καταιγίδα της πανδημίας.

Πρακτικά το χρέος αυξήθηκε κατά 14,5 δισ. μέσα σε μόλις έναν χρόνο, καθώς τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης χρηματοδοτήθηκαν από δανεικά, με τις συνεχείς εξόδους στις διεθνείς αγορές.

Τα τελευταία στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. δείχνουν και τον αρνητικό αντίκτυπο της κρίσης του κορονοϊού στα δημόσια οικονομικά, με τα έσοδα το α’ τρίμηνο να διαμορφώνονται σε 16,24 δισ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2021, από 17,331 δισ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2020.

Σημειώνεται ότι η καθίζηση των εσόδων άρχισε από τα μέσα Μαρτίου του 2020, όταν η χώρα μπήκε σε καθολικό lockdown.

Σε ανοδική τροχιά παραμένουν και οι συνολικές δαπάνες της γενικής κυβέρνησης στα 23,32 δισ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2021 από 20,3 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020 και 19,77 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This