Εκτός πραγματικότητας η κυβέρνηση: Δεν μειώνει ούτε φόρους ούτε εισφορές!

Ο Σταϊκούρας «ανοίγει»... παράθυρα με παρεμβάσεις από την επόμενη διετία!

Must Read

Τι και αν επιχειρήσεις και νοικοκυριά βιώνουν την απόλυτη οικονομική καταστροφή. Τι και αν η πανδημία σε συνδυασμό με τις υψηλές φορολογίες, τα πενιχρά εισοδήματα και την ανεργία «μαστιγώνουν» τους Έλληνες, η κυβέρνηση παραμένει αμετακίνητη στο ενδεχόμενο άμεσων μειώσεων σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, αφήνοντας μόνο υποσχέσεις να αιωρούνται και τους πολίτες «μετέωρους» στη δίνη της εξαθλίωσης.

Μείωση φόρων: «Άγνωστη» φράση για τον Σταϊκούρα

Πολλές υποσχέσεις μοιράζει ο υπουργός Οικονομικών για ένα δήθεν ενδεχόμενο μείωσης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών από το 2022, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει συγκεκριμένο σχέδιο ή πλάνο εξόδου από την κρίση που μαστίζει τους Έλληνες.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας με αοριστολογίες προσπαθεί να κατευνάσει τις «φωνές» των πολιτών που ζητούν ανθρώπινη συμπεριφορά και κατανόηση, σε μία περίοδο που οι οικονομικές απολαβές -εάν υπάρχουν!- είναι ελάχιστες…

Έρχονται παρεμβάσεις την επόμενη διετία!

«Αισιοδοξούμε ότι θα βρούμε το δημοσιονομικό χώρο για να μειώσουμε περισσότερο φόρους» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, ρίχνοντας το «μπαλάκι» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός θα προτεραιοποιήσει ποιες παρεμβάσεις θα γίνουν την επόμενη διετία».

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα μέτρα, παρά μόνο αρκέστηκε στο σχόλιο ότι «στη φιλοσοφία και τον πυρήνα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης βρίσκεται η βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος του πολίτη».

«Δεν είναι επιλογή ένα νέο lockdown στη χώρα»

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι δεν αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης ένα νέο lockdown στη χώρα, καθώς έχει κόστος και για την πραγματική οικονομία και τα δημόσια οικονομικά.

Αποζημιώσεις πυρόπληκτων

Σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα εντός της ημέρας θα καταβληθούν ποσά πρώτης αρωγής σε επιπλέον 1.214 πυρόπληκτους πολίτες ύψους 6,7 εκατ. ευρώ, ενώ την περασμένη εβδομάδα έγιναν πληρωμές σε 528 πολίτες.

Μάλιστα, προειδοποίησε ότι στο τέλος της διαδικασίας θα γίνει έλεγχος και εάν μετά τις αυτοψίες και την αποτίμηση προκύπτουν καταγραφές που δεν είναι σωστές, τότε η πολιτεία οφείλει να ζητήσει ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This