Απέτυχαν αλλά κατά τα άλλα… τήρησαν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις!

Ο «πολιτικάντης» Σταϊκούρας βλέπει καλή εικόνα στα έσοδα του προϋπολογισμού, και μάς «πουλάει τρέλα!

Must Read

Κυβέρνηση και κυβερνητικό επιτελείο κοροϊδεύουν τους Έλληνες κατάμουτρα και με θράσος. Σε μία δύσκολη για τη χώρα μας υγειονομική και οικονομική συγκυρία, οι υπουργοί της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αντί να στρωθούν στη δουλειά και να βρουν τρόπους να βοηθήσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις που βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής, επιλέγουν να κάνουν καθημερινές τηλεοπτικές εμφανίσεις «πουλώντας» φύκια για μεταξωτές κορδέλες!

Ο «πολιτικάντης» Χρήστος Σταϊκούρας

Ο υπουργός Οικονομικών ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε νωρίτερα ότι, «η κυβέρνηση τήρησε ό,τι υποσχέθηκε προεκλογικά»! Και όσοι τον άκουσαν αναλογίζονται, τι θέλει να πει ο ποιητής… Παράλληλα, έκανε πρόβλεψη για τα νέα δεδομένα που θα φέρει η κυβέρνηση, αλλά εν καιρώ, καθώς όσα είπε ήταν γενικά και αόριστα.

Θα, θα, θα….

«Σε βάθος διετίας» είπε και χθες και σήμερα ο Χρήστος Σταϊκούρας πως θα υπάρξει μείωση σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές… Ενώ για τον ΕΝΦΙΑ ανέφερε ότι εξετάζεται μείωση κατά 8%.

Αν σε μία δύσκολη συγκυρία, όπως αυτή που ζει ο κόσμος αυτό το χρονικό διάστημα, το ενδεχόμενο φοροελαφρύνσεων αποτελεί ουτοπία, τότε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ακολουθεί λάθος δρόμο.

«Ο νέος ΕΝΦΙΑ θα καθοριστεί το Νοέμβριο»

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, τόνισε πως ο νέος ΕΝΦΙΑ θα καθοριστεί το Νοέμβριο. «Τότε θα έχουμε εικόνα της άσκησης που τρέχει και ενσωματώνει τις νέες αντικειμενικές αξίες. Έχουμε δεσμευθεί ότι δεν θα υπάρχει συνολικά επιβάρυνση του ΕΝΦΙΑ. Είναι γεγονός όμως ότι έχουν υπάρξει στρεβλώσεις τα προηγούμενα χρόνια, μεταξύ αντικειμενικών και εμπορικών αξιών. Και αυτές οι στρεβλώσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν».

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως υπάρχει ενδεχόμενο νέων μειώσεων φόρων και εισφορών από το 2022, αν και αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία των εσόδων. Σε κάθε περίπτωση, είπε πως ξεκάθαρη εικόνα θα υπάρχει τον Οκτώβριο, όταν και θα κατατεθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

«Καλή η εικόνα στα έσοδα του προϋπολογισμού»

«Έχουμε καλή εικόνα στα έσοδα, συν 2 δισ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι. Είναι καλή η πορεία της βιομηχανικής παραγωγής και του τουρισμού. Αν συνεχιστεί αυτή η πορεία και το διάστημα, λόγω και των αναταράξεων στο υγειονομικό πεδίο παγκοσμίως, θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για την ανάπτυξη της χώρας το 2021. Όταν θα έχουμε όλα αυτά τα δεδομένα, θα τα σταθμίσουμε και θα καταθέσουμε το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2022, στις αρχές Οκτωβρίου. Τότε θα έχουμε εικόνα για το δημοσιονομικό χώρο του 2022, άρα θα έχουμε και μια εικόνα – που προφανώς θα προϊδεάσουμε και στη ΔΕΘ για το τι δυνατότητες θα έχουμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω μειώσεις φόρων και εισφορών» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

«Έχουμε δημοσιονομική χαλαρότητα, θα έχουμε και το 2022, αλλά οι κινήσεις μας θα πρέπει να είναι λελογισμένες για να έχουμε δημοσιονομική ισορροπία», είπε ο κ. . Σταϊκούρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This