Επιδότηση στεγαστικών: Βρέθηκαν αδιάθετα κονδύλια για το «Γέφυρα 1»!

Ανοιχτή η «παράταση» του προγράμματος, αλλά με μειωμένη ενίσχυση για κάθε δανειολήπτη

Must Read

Μπροστά σε μια έκπληξη βρέθηκε το οικονομικό επιτελείο, καθώς πρόσφατα ανακάλυψε πως από το πρόγραμμα επιδότησης των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας όσων έχουν πληγεί από την πανδημία, υπάρχει ένα αδιάθετο ποσό που αγγίζει τα… 50.000.000 ευρώ!

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Οικονομικών, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η επιδότηση για το 90% του προγράμματος, θα έχουν καταβληθεί περίπου 250.000.000 ευρώ. Γι’ αυτόν τον λόγο, το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη προτείνει στους θεσμούς την παράταση του προγράμματος για τρεις επιπλέον μήνες, εκτιμώντας πως δεν θα υπάρξουν αντιρρήσεις, από τη στιγμή που το κονδύλι έχει ήδη προϋπολογιστεί για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η απάντηση των θεσμών αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα έως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, καθώς το Yπουργείο Οικονομικών θέλει να την έχει στα χέρια του, πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σε περίπτωση που δοθεί η έγκριση για παράταση του προγράμματος, η επιδότηση των δανείων πρώτης κατοικίας όσων νοικοκυριών έχουν πληγεί από την πανδημία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2021. Η παράταση θα αφορά μόνο τους υφιστάμενους δικαιούχους και δεν θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις.

Μειωμένο στο 30% το ποσοστό της έξτρα επιδότησης

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση της κυβέρνησης κάνει λόγο για μεγάλο «κούρεμα» της μηνιαίας επιδότησης. Για παράδειγμα, ένας ενήμερος δανειολήπτης το τελευταίο τρίμηνο του προγράμματος λάμβανε ως επιδότηση το 70% της μηνιαίας δόσης του δανείου. Αν εγκριθεί η παράταση για τους μήνες Οκτώβριο – Δεκέμβριο του 2021, το ποσοστό της επιδότησης θα μειωθεί στο 30%.

Όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές του οικονομικού επιτελείου, το αδιάθετο κονδύλι των 50.000.000 ευρώ, με τα υφιστάμενα ποσοστά επιδότησης, θα κρατήσει το πολύ για έναν μήνα, ενώ, καλύπτοντας το 30% της δόσης του στεγαστικού δανείου θα υπάρχει η δυνατότητα ενίσχυσης των πληττόμενων νοικοκυριών από την πανδημία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This