Αυξήσεις: Νέα παράταση στην… κοροϊδία προς τους συνταξιούχους!

Γαϊδουρινή υπομονή έως το τέλος του χρόνου

Must Read

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, περίπου 100.000 συνταξιούχοι που είχαν υποβάλει αίτηση πριν από τον Μάιο του 2016 και είχαν άνω των 30 ετών ασφάλισης θα πρέπει να περιμένουν έως το τέλος του χρόνου για να δουν αν δικαιούνται να λάβουν αυξήσεις και αναδρομικά.

Ο λόγος είναι ότι, κατά τον ΕΦΚΑ, χαρακτηρίζονται σύνθετες περιπτώσεις για τις οποίες έχουν διαπιστωθεί λάθη και θα καθυστερήσει ακόμη παραπάνω ο επανυπολογισμός τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου δικαιούνται περίπου 20%-25%, δηλαδή έως 25.000.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει αναδείξει η «δημοκρατία», το ΕΝΔΙΣΥ έχει διαπιστώσει λάθη και παραλείψεις στον επανυπολογισμό περίπου 300.000 συντάξεων βάσει του νόμου Κατρούγκαλου (4387/16), επισημαίνοντας τον κίνδυνο ο δεύτερος επανυπολογισμός με τα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου 4670, που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020, να είναι εκτός πραγματικότητας.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους εκ των παλαιών συνταξιούχων, η επεξεργασία των στοιχείων έδειξε ότι πραγματικές αυξήσεις δικαιούται μόνο το 8% εξ αυτών και θα πρέπει να την αναμένουν στα τέλη Σεπτεμβρίου, με τις συντάξεις του Οκτωβρίου, εφόσον δεν αλλάξει και πάλι το χρονοδιάγραμμα.

Περίπου 500.000 θα μείνουν με άδειες τσέπες, καθώς θα μειωθεί μόνο η προσωπική τους διαφορά, σε 50.000 εκτιμώνται όσοι θα δουν αυξήσεις 20-30 ευρώ και αναδρομικά, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο του 2019, και άλλοι 100.000 είναι όσοι θα λάβουν αυξήσεις 40-50 ευρώ.

Στα μέσα Οκτωβρίου θα πρέπει να αναμένεται με εμβόλιμη πληρωμή η καταβολή των ποσών σε 29.032 συνταξιούχους του Δημοσίου, ενώ, τέλος, έχει προαναγγελθεί και η ενεργοποίηση ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τους κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This