Φτηνά ψέματα Γεωργιάδη στα νοικοκυριά για την ακρίβεια

Ισχυρίστηκε ότι ο κόσμος θα δει περισσότερα λεφτά!

Must Read

Σε μια απίστευτη δήλωση προχώρησε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης για το θέμα της ακρίβειας και την έκδηλη ανησυχία των πολιτών, καθώς οι τιμές αυξάνονται σε καθημερινή βάση, εκτροχιάζοντας τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

«Ερχόμαστε εμείς και λέμε στην Ελληνίδα νοικοκυρά και στον Έλληνα καταναλωτή “μη φοβάσαι, διότι αυξήσεις μπορεί να δεις στα ράφια, αλλά επειδή θα πληρώνεις λιγότερους φόρους τελικά στην τσέπη σου θα δεις περισσότερα λεφτά, άρα μην ανησυχείς”» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης δεν ανέφερε ότι μόνο στο ράφι του σούπερ μάρκετ το κόστος για μια τριμελή οικογένεια έχει εκτοξευθεί ήδη από τα 250 ευρώ στα 272,5 ευρώ, βάζοντας φωτιά στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Η δε αύξηση των 22,5 ευρώ αφορά μόνο το σούπερ μάρκετ και όχι τις υπόλοιπες υποχρεώσεις μιας οικογένειας.

Την ίδια ώρα, οι τιμές των καυσίμων έχουν εκτοξευθεί, με τη μέση τιμή της αμόλυβδης από τα 1,437 ευρώ το λίτρο στις αρχές του έτους οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τα οχήματά τους για να πάνε και να γυρίσουν από τη δουλειά τους να την πληρώνουν σήμερα κατά μέσον όρο στα 1,702 ευρώ.

Σε περίπτωση που ένας φορολογούμενος διαμένει στον Βύρωνα και η δουλειά του είναι στο Μαρούσι, πριν από έναν χρόνο η διαδρομή για την εργασία του με επιστροφή κόστιζε σε βενζίνη σχεδόν 64 ευρώ.

Με τις σημερινές τιμές των καυσίμων, ακριβώς για την ίδια διαδρομή πληρώνει κάθε μήνα 75 ευρώ. Φυσικά, δεν υπολογίζεται η κίνηση της Αθήνας, που ανεβάζει το κόστος διαδρομής.

Όλα αυτά για έναν φορολογούμενο που παίρνει τον μήνα 1.000 ευρώ και γλιτώνει:

* 3,67 € τον μήνα από την εισφορά αλληλεγγύης

* 10 ευρώ τον μήνα από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών (9% για ετήσια εισοδήματα έως 10.000 ευρώ)

*19 ευρώ τον μήνα από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες

Συνολικά, δηλαδή, το συγκεκριμένο νοικοκυριό κερδίζει από τις φοροελαφρύνσεις 32,67 ευρώ τον μήνα, ωστόσο μόνο για το σούπερ μάρκετ και τις μετακινήσεις του η μηνιαία επιβάρυνση είναι πολύ μεγαλύτερη, χωρίς να υπολογιστούν οι ανατιμήσεις σε μια σειρά ακόμα από προϊόντα και υπηρεσίες.

Ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει, βέβαια, με ποιόν τρόπο ο υπουργός Ανάπτυξης υπολόγισε τις φοροελαφρύνσεις, οι οποίες, όπως ισχυρίζεται, όχι μόνο θα καλύψουν το κόστος των αυξήσεων, αλλά οι πολίτες θα βάλουν και λεφτά στην τσέπη τους, δηλαδή θα βγουν κερδισμένοι από τις φορομειώσεις της κυβέρνησης.

Φυσικά, οι καταναλωτές έχουν ήδη δει τις τεράστιες αυξήσεις στις τιμές και στα είδη πρώτης ανάγκης, ακόμα και σε καθημερινή βάση. Άλλωστε, το κύμα ακρίβειας θα συνεχιστεί για μήνες, καθώς όλες οι εκτιμήσεις μιλούν για αύξηση των τιμών και το 2022.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This