Μεγάλη καθυστέρηση για το «Νέο Εξοικονομώ»

Άγνωστο πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων

Must Read

Μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται στην έναρξη του «Νέου Εξοικονομώ». Το αρχικό χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ήθελε το πρόγραμμα να αρχίζει στα μέσα Οκτωβρίου, διανύουμε όμως την τελευταία εβδομάδα του μήνα και ακόμα δεν γνωρίζουμε πότε θα δημοσιευτεί ο οδηγός του προγράμματος. Και οι δηλώσεις των τελευταίων ημερών κάθε άλλο παρά ξεκαθάρισαν το τοπίο.

Από το βήμα συνεδρίου ο Κώστας Σκρέκας είπε ότι έως το τέλος του μήνα θα έχει ανακοινωθεί ο οδηγός για το «Νέο Εξοικονομώ», χωρίς όμως να γνωστοποιήσει πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από μηχανικούς και πολίτες. Σε συνέντευξη, δε, που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα («Βραδυνή») ο υπουργός σημείωσε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα .

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, στο «Νέο Εξοικονομώ» το ανώτατο όριο επιλέξιμου προϋπολογισμού ανά τετραγωνικό μέτρο αυξάνεται κατά 10% στα 200 ευρώ (από 180 ευρώ που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός) και αυξάνονται κατά 15% οι μέγιστες τιμές κόστους για κάθε υλικό.

«Επιλέξαμε να αυξήσουμε και την επιδότηση για τις λεγόμενες «έξυπνες» συσκευές κατά 1.000 ευρώ» ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προσθέτοντας πως το πρόγραμμα πίσω λίγο πίσω χρονικά προκειμένου να ενσωματωθούν οι παρατηρήσεις των φορέων και να συνυπολογιστεί η ανοδική πορεία των οικοδομικών υλικών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This