Επιστρεπτέα προκαταβολή: Θα δοθεί παράταση στην πληρωμή τους;

Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Must Read

Πέρυσι τέτοια εποχή η χώρα μας μπήκε σε καθεστώς συνεχιζόμενων απαγορεύσεων και lockdown. Η οικονομία παρέλυσε και η αγορά «βούλιαξε». Το πιο σημαντικό είναι ότι, ο στόχος της κυβέρνησης δεν επιτεύχθηκε ποτέ! Καθώς ούτε η πανδημία αναχαιτίστηκε, ούτε τα κρούσματα μειώθηκαν.

Έναν χρόνο μετά, οι επιχειρήσεις προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα… Τα χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία είναι ατέλειωτα, αλλά και τα δανεικά που έδωσε το κράτος δήθεν για να ενισχύσουν την αγορά, φαντάζουν «βουνό» στους επιχειρηματίες που καλούνται σε λίγο καιρό να τα επιστρέψουν. Διότι, εάν κάποιος θέλει να βοηθήσει, τότε δεν μοιράζει δανεικά!

Τις τελευταίες ημέρες, διαρρέεται έντονα ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει θέσει στο τραπέζι την παράταση της εξόφλησης των δόσεων στα τέλη του ερχόμενου Μάρτη ή στα τέλη του ερχόμενου Ιούνη. Είναι όμως αλήθεια ή απλά μία συζήτηση για τις διαρροές;

Θέλει η κυβέρνηση να δώσει πραγματική «ανάσα» στην αγορά;

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο έχει προτείνει τη μετάθεση του χρόνου επιστροφής των επιστρεπτέων προκαταβολών, κάτι που θα έχει, εξάλλου, μικρό κόστος στον προϋπολογισμό.

Το ποσό, που υπολογίζει να εισπράξει το Δημόσιο, ανέρχεται στα 3 δισ. ευρώ, μεγάλο τμήμα του οποίου εκτιμάται ότι θα επιστραφεί μέχρι το τέλος του έτους, κυρίως από μεγάλες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου.

Επειδή το κλίμα είναι ήδη τεταμένο, τα νέα μέτρα έχουν δημιουργήσει μεγάλο θέμα στην αγορά και τις επιχειρήσεις, φαίνεται πως ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει για άλλη μία φορά να «κατευνάσει» τα πνεύματα, δίνοντας «ψίχουλα» και πουλώντας μεγάλες υποσχέσεις!

Υπό το πρίσμα αυτό, η κυβέρνηση -που δεν θα της στοιχίσει και τίποτα!- εξετάζει τη μετάθεση για τρεις ή έξι μήνες του χρόνου καταβολής της πρώτης δόσης.

Διαβάστε ακόμα:

Η Εφορία στήνει δόκανο για… «μαϊμού» επιστρεπτέες!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This