«Νέο Εξοικονομώ»: Θα συμμετέχουν και σπίτια που άλλαξαν χέρια μέσα στο 2021

Έρχεται η δοκιμαστική λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας

Must Read

Διορθώνει την «αδικία» το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς ο οδηγός του προγράμματος ανέφερε πως το εμπράγματο δικαίωμα (πλήρης κυριότητα / επικαρπία / ψιλή κυριότητα) του αιτούντος θα πρέπει να υφίσταται κατά το έτος αναφοράς του προγράμματος (φορολογικό έτος 2020), όπως και κατά την υποβολή της αίτησης, αποκλείοντας όλους όσοι απέκτησαν σπίτι από την αρχή του τρέχοντος έτους.

Ο συγκεκριμένος «κόφτης» είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους πολίτες, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προχώρησαν φέτος στην αγορά παλαιάς οικίας, με την προοπτική να λάβουν κρατική επιδότηση μέσω του «Εξοικονομώ» για να το αναβαθμίσουν ενεργειακά.

«Γίνεται δεκτή αίτηση ενεργειακής αναβάθμισης σε κατοικία της οποίας το εμπράγματο δικαίωμα αποκτήθηκε μετά την 31/12/2020 (πρόσφατη απόκτηση ακινήτου)» αναφέρεται χαρακτηριστικά στον επικαιροποιημένο οδηγό. Αυτό που αναμένουν πλέον πολίτες και μηχανικοί είναι η έναρξη του προγράμματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η δοκιμαστική λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, προκειμένου να εξοικειωθούν οι ενδιαφερόμενοι με τη νέα διαδικασία συμμετοχής.

Για πρώτη φορά οι αιτήσεις δεν θα υποβάλλονται βάσει ταχύτητας, αλλά η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για έναν μήνα. Στόχος του ΥΠΕΝ είναι να προκηρύξει το «Νέο Εξοικονομώ» μέχρι το τέλος του μήνα.

Διαβάστε ακόμα:

Εξοικονομώ 2021: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι του νέου προγράμματος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This