Συν-Εργασία: Ακόμα να δοθεί το επίδομα της… θερινής άδειας!

Παρότι σε λίγες ημέρες τελειώνει και το φθινόπωρο, οι πληρωμές δεν έχουν γίνει!

Must Read

Μπορεί η επικαιρότητα να «κατακλύζεται» από το επίδομα θέρμανσης, όμως στο υπουργείο Εργασίας είναι ακόμα καλοκαίρι ή είναι τόσο ανάλγητοι και δεν ιδρώνει το αυτί τους για το γεγονός ότι αν και φτάσαμε στα μέσα Νοεμβρίου ακόμη δεν έχουν καταβάλει την αναλογία του επιδόματος θερινής αδείας για όσους ήταν ενταγμένοι στον μηχανισμό Συν-Εργασία!

Παρά τα συνεχή δημοσιεύματα και τις οχλήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ο κατά τα λοιπά λαλίστατος Κωστής Χατζηδάκης, που δεν αμελεί να δίνει σχεδόν καθημερινά τηλεοπτικές συνεντεύξεις, δεν έχει ασχοληθεί ακόμη για το γεγονός ότι το υπουργείο στο οποίο προΐσταται και το οποίο έχει ως κύριο μέλημα την προστασία των εργαζομένων είναι ο χειρότερος μπαταχτσής.

Το πρόβλημα αφορά δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους οι οποίοι είχαν ενταχθεί, με το ζόρι φυσικά, στον μηχανισμό Συν-Εργασία που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση μετά Βαΐων και κλάδων, δήθεν για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και της μείωσης της οικονομικής δραστηριότητας.

Ο μηχανισμός προβλέπει ότι ένα μέρος του επιδόματος αδείας, όπως συμβαίνει και με τους μισθούς των εργαζομένων, θα πρέπει να καταβληθεί από το υπουργείο Εργασίας. Όμως, παρότι σε λίγες ημέρες τελειώνει και το φθινόπωρο, αυτό δεν έχει γίνει.

Εξάλλου, αποτελεί πάγια πρακτική για το υπουργείο να είναι ασυνεπές στις υποχρεώσεις του, καθώς σχεδόν κάθε μήνα οι εργαζόμενοι που είναι ενταγμένοι στο Συν-Εργασία… μαδούν τη μαργαρίτα για να μάθουν πότε θα πληρωθούν και σε κάθε περίπτωση μετά τις 15 εκάστου. Έτσι, όχι μόνο χάνουν το 20% του μισθού τους, αλλά παίρνουν και το υπόλοιπο 20% από το κράτος, όποτε το θυμηθεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This