Σε τέσσερις δόσεις το επίδομα θέρμανσης!

Ανοιχτή η πλατφόρμα έως τις 15 Δεκεμβρίου

Must Read

Σχεδόν 7.000 αιτήσεις την ώρα υποβάλλονται στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myΘέρμανση» για το φετινό επίδομα. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 15 Δεκεμβρίου, προκειμένου ο πρώτος κύκλος καταβολής του επιδόματος να έχει πραγματοποιηθεί έως το τέλος του 2021.

Θα έχει προηγηθεί όμως η προκαταβολική πληρωμή των δικαιούχων στις 10 Δεκεμβρίου, που είχαν λάβει και πέρσι το επίδομα θέρμανσης, κι αυτό για να έχουν την οικονομική δυνατότητα να παραγγείλουν άμεσα πετρέλαιο θέρμανσης, αρκεί να υποβάλουν την αίτηση έως τις 30 Νοεμβρίου.

Στην πλειονότητα αυτών των περιπτώσεων τα εισοδηματικά και περιουσιακά τους κριτήρια παραμένουν στα περσινά επίπεδα. Μάλιστα, φέτος έχουν διευρυνθεί σημαντικά, με στόχο να καλυφθούν ακόμα περισσότερα νοικοκυριά.

Συγκεκριμένα, πέρα από την προκαταβολή, θα πραγματοποιηθούν άλλες τρεις πληρωμές ως εξής:

  • Έως την 30ή Δεκεμβρίου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 30ή Νοεμβρίου και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Δεκεμβρίου
  • Έως την 28η Φεβρουαρίου 2022 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2022 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2022
  • Έως την 29η Απριλίου 2022 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2022 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2022. Ειδικά για το φυσικό αέριο θα καταχωρούνται έως την 31η Μαΐου 2022 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου 1.10.2021 έως 31.03.2022 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η Μαΐου 2022 και το αντίστοιχο ποσό επιδόματος θα καταβάλλεται έως την 15η Ιουνίου 2022

Αξίζει να σημειωθεί πως το ποσό που θα προκαταβάλλεται θα αφαιρείται από τις αμέσως επόμενες καταβολές του επιδόματος

Τα κριτήρια

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης.

Το φετινό επίδομα υπολογίζεται ότι θα λάβουν περισσότερα από 1.000.000 νοικοκυριά, ενώ το ελάχιστο επίδομα καθορίζεται στα 100 ευρώ και το ανώτατο στα 750 ευρώ. Παράλληλα, το κονδύλι θα ανέλθει συνολικά σε 168.000.000 ευρώ από 84.000.000 ευρώ πέρσι και δικαιούχοι είναι:

Άγαμοι φορολογούμενοι ή έγγαμοι σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 14.000 ευρώ και κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 180.000 ευρώ.

Έγγαμοι και συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης φορολογούμενοι οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Τα όρια προσαυξάνονται για κάθε εξαρτώμενο τέκνο κατά 3.000 ευρώ.

Έτσι το εισοδηματικό όριο αυξάνεται σε:

  • 23.000 ευρώ για οικογένεια με ένα τέκνο
  • 26.000 ευρώ για οικογένεια με δύο τέκνα
  • 29.000 ευρώ για οικογένεια με τρία τέκνα

Διαβάστε ακόμα:

MyΘέρμανση: Άνοιξε, επιτέλους, η πλατφόρμα για το… πολυπόθητο επίδομα θέρμανσης!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This