«Γρίφος» το κοινωνικό μέρισμα: Ελάχιστοι οι συνταξιούχοι που αναμένεται να το καρπωθούν

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μετά τις 6 Δεκεμβρίου, όταν και θα ανακοινωθούν τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για την πορεία του ΑΕΠ κατά το γ' τρίμηνο του 2021

Must Read

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις τελικές αποφάσεις για το κοινωνικό μέρισμα, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών -αν και διαμηνύει πως έχει εξαντληθεί ο δημοσιονομικός χώρος- δεν αποκλείει το ενδεχόμενο διανομής του πριν από τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο παρακολουθεί στενά την πορεία της πανδημίας, αλλά και την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης που έχει φέρει ανατιμήσεις σχεδόν σε όλα τα προϊόντα. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μετά τις 6 Δεκεμβρίου, , το οποίο εκτιμάται ότι κινήθηκε υψηλότερα των αρχικών προσδοκιών.

Στο τραπέζι βρίσκεται η απόδοση ενός μερίσματος σε χαμηλοσυνταξιούχους που δεν έλαβαν αναδρομικά στο τέλος του 2020 και τις αρχές του 2021, ενώ δεν αποκλείεται να προστεθεί ένας «κόφτης» σε συνταξιούχους που εισπράττουν κύρια και επικουρική σύνταξη κάτω από 1.000 ευρώ. Πρόκειται για σχεδόν 1.000.000 συνταξιούχους που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τους επόμενους μήνες το ισχυρό κύμα ακρίβειας στα ράφια των σούπερ μάρκετ, αλλά και στη θέρμανση.

Σκέψεις υπάρχουν -αν και αυτή τη στιγμή το σενάριο έχει «παγώσει»- να δοθεί ένα είδους κοινωνικού μερίσματος και στους υγειονομικούς. Αντίστοιχο «δώρο» είχε λάβει το υγειονομικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων το περασμένο Πάσχα, όταν είχε αρχίσει η υγειονομική κρίση, ωστόσο το φετινό Πάσχα, λόγω της υποχώρησης των κρουσμάτων και του ανοίγματος της αγοράς, η κυβέρνηση αποφάσισε να μη χορηγήσει αντίστοιχο μέρισμα.

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Ποσά που αγγίζουν και τα 900 ευρώ θα δουν στους λογαριασμούς τους στις 15 Δεκεμβρίου χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά. Τα χρήματα αυτά είναι μέρος του «διπλού επιδόματος» που θα δοθεί στους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και θα πιστωθούν με εμβόλιμη πληρωμή στα μέσα Δεκεμβρίου.

Οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα πληρωθούν διπλά εντός Δεκεμβρίου, συγκεκριμένα στις 15 Δεκεμβρίου θα λάβουν το έκτακτο επίδομα-δώρο και στις 30-31 Δεκεμβρίου το κανονικό επίδομα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This