Άνθρακες ο θησαυρός με το μέρισμα!

Καμία αναφορά στον Προϋπολογισμό για πρόσθετες παροχές σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες την ώρα που η ακρίβεια καλπάζει

Must Read

Ταφόπλακα στα σενάρια περί καταβολής μερίσματος σε ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες έβαλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης. Εν μέσω πανδημίας και ακρίβειας, με τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, της βενζίνης και πολλών ειδών πρώτης ανάγκης να έχουν πάρει φωτιά, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τους γυρίζει την πλάτη.

Κάτι που αποτυπώνεται και στον Προϋπολογισμό, στον οποίο δεν υπάρχει καμία αναφορά για πρόσθετες οικονομικές παροχές και κοινωνικό μέρισμα. Εκτός αν πρόκειται για ακόμα ένα φθηνό επικοινωνιακό παιχνίδι, προκειμένου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να έρθει ως… Μωυσής και να δώσει με προσωπική του απόφαση το μέρισμα, προκειμένου να πάρει όλη τη δόξα.

«Το έλλειμμα του 2021 θα πλησιάσει, αλλά ελπίζω να μην ξεπεράσει, το 10%. Με αυτό δεν μπορεί παρά να γίνουν μόνο τα απαραίτητα, μόνο κινήσεις ανάγκης μπορούμε να κάνουμε, μόνο μέτρα ανάγκης μπορούμε να πάρουμε» είπε ο κ. Σκυλακάκης, απαντώντας στο αν θα δοθούν βοηθήματα τις προσεχείς εβδομάδες στους υγειονομικούς ή σε συνταξιούχους, όπως αναφέρεται σε διάφορα δημοσιεύματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως υπάρχει μια σειρά μέτρων για το 2022, όπως η άρση της εισφοράς αλληλεγγύης και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, για τα οποία η κυβέρνηση φιλοδοξεί να επεκταθούν από το 2023, πρέπει όμως να βρεθεί και ο δημοσιονομικός χώρος, κάτι που είναι συνάρτηση της ανάπτυξης.

Ερωτηθείς για την πρόβλεψη για αύξηση κατά 3,2 δισ. των εσόδων από φόρους, στον Προϋπολογισμό του 2022, είπε πως θα προέλθουν από την άνοδο του τουρισμού και των επενδύσεων.

Σε δική του τηλεοπτική συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας υποστήριξε πως ο νέος Προϋπολογισμός δεν θα έχει κανέναν καινούργιο φόρο, ενώ θα περιέχει πρόσθετες μειώσεις φόρων και θα περιλαμβάνει μικρό δημοσιονομικό περιθώριο για επιπλέον μείωση του ΕΝΦΙΑ, παράλληλα με την υφιστάμενη μείωση. Η πρόσθετη μείωση θα είναι της τάξης των 60.000.000 ευρώ, με τον υπουργό να μην αποκαλύπτει για την ώρα ποιοι θα ωφεληθούν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This