Τηλεργασία: Δυο χρόνια μετά το πρώτο lockdown όρισαν αποζημιώσεις!

Υποχρεωτική προσαύξηση στο μισθό έως  28 ευρώ τον μήνα

Must Read

Προσαύξηση στον μισθό έως 28 ευρώ τον μήνα δικαιούνται στο εξής οι εργαζόμενοι που απασχολούνται με τηλεργασία, σύμφωνα με υπουργική απόφαση του Κωστή Χατζηδάκη. Σχεδόν δύο χρόνια μετά το πρώτο lockdown, τον Μάρτιο του 2020, το υπουργείο Εργασίας «κατόρθωσε» να θεσπίσει το ελάχιστο ύψος της αποζημίωσης που οφείλουν να καταβάλουν οι εργοδότες στους εργαζομένους για την κάλυψη του κόστους του εξοπλισμού, των τηλεπικοινωνιών και της χρήσης του οικιακού χώρου εργασίας.

Η απόφαση προβλέπει ότι το ελάχιστο ποσό που θα καταβάλλουν μηνιαίως οι εργοδότες στους τηλεργαζόμενους είναι:

– Για τη χρήση του οικιακού χώρου εργασίας, 13 ευρώ

– Για την κάλυψη του κόστους επικοινωνιών, 10 ευρώ

– Για τη συντήρηση του εξοπλισμού, 5 ευρώ

Σύμφωνα με το υπουργείο, το ελάχιστο ύψος της αποζημίωσης καθορίστηκε με βάση σχετική έκθεση του οίκου PWC, ενώ η αποζημίωση για το κόστος των επικοινωνιών δεν καταβάλλεται εάν ο εργοδότης το καλύπτει απ’ ευθείας, μέσω χωριστής σύμβασης με τον πάροχο διαδικτύου, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας. Αντίστοιχα, δεν καταβάλλεται η αποζημίωση για τη συντήρηση του εξοπλισμού εάν οι συσκευές παρέχονται από τον εργοδότη.

Η απόφαση ορίζει, επίσης, ρητά ότι η αποζημίωση δεν επιτρέπεται να καταβάλλεται αντί αμοιβής του εργαζομένου, καθώς αποτελεί δαπάνη. Σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο για τα εργασιακά (4808/2021), «οι σχετικές δαπάνες δεν αποτελούν αποδοχές, αλλά εκπιπτέα δαπάνη για την εργοδοτική επιχείρηση, δεν υπόκεινται σε οποιονδήποτε φόρο ή τέλος και ούτε οφείλονται επί αυτών ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη ή εργαζομένου».

Διαβάστε ακόμα:

Στέλιος Λουκίδης: «Εάν φτάσουμε σε μεγάλο αδιέξοδο, πιστεύω θα πάρουμε μέτρα όπως αυτά που πήραν οι ευρωπαϊκές χώρες»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This