Κοινωνικό μέρισμα: Αυτοί οι συνταξιούχοι μένουν εκτός

Το επίδομα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο

Must Read

«Κόφτης» μπήκε στο πολυαναμενόμενο επίδομα που αναμένεται να δοθεί αύριο, Τετάρτη 29/12, σε 634.027 χαμηλοσυνταξιούχους με συντάξεις κάτω των 600 ευρώ. Το μέτρο απογοήτευσε πολλούς συνταξιούχους με αποδοχές στα όρια της φτώχειας, καθώς οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού άφηναν μία ελπίδα για ένα ανθρώπινο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, καθώς οι περισσότεροι απόμαχοι της ζωής στερήθηκαν τα βασικά από το Χριστουγεννιάτικο.

Από το κοινωνικό μέρισμα των 250ευρώ αποκλείονται όσοι λαμβάνουν επικουρική. Η πληρωμή στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνει αυτόματα, χωρίς δήλωση IBAN ενώ θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη.

Το κοινωνικό μέρισμα των 250 ευρώ, προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο μέλος, θα λάβουν όσοι έχουν κύρια σύνταξη ή και άθροισμα συντάξεων έως 638 ευρώ το μήνα μικτά, ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα ως 7.200 ευρώ το χρόνο και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ως 14.400 ευρώ.

Λόγω των αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων που ετέθησαν ως προς την καταβολή του έκτακτου δώρου των 250 ευρώ (έως 600 ευρώ σύνταξη το μήνα και 14.400 ευρώ οικογενειακό εισόδημα), ουσιαστικά αποκλειστήκαν από το μέρισμα όλοι οι συνταξιούχοι μισθωτοί (ΙΚΑ) λόγω της επικουρικής σύνταξης που δικαιούνται.

Δικαιούχοι είναι όσοι κατά τον Νοέμβριο λάμβαναν:

  • Οριστική ή προσωρινή κύρια σύνταξη ή προκαταβολή κύριας σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου
  • Προσυνταξιοδοτική παροχή
  • Αναπηρικά επιδόματα από τον ΕΦΚΑ
  • Συνταξιοδοτικές παροχές καλλιτεχνών, αντιστασιακών, πολεμικές συντάξεις κ.ά
  • Επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων ΟΓΑ
  • Προνοιακά αναπηρικά επιδόματα ΟΠΕΚΑ

Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να έχουν:

  • Ατομικό ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ως 7.200 ευρώ
  • Οικογενειακό ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ως 14.400 ευρώ
  • Ακίνητη περιουσία ως 200.000 ευρώ
  • Διπλό «δώρο» για τα ζευγάρια χαμηλοσυνταξιούχων

Διπλό επίδομα αναμένεται να λάβουν ζευγάρια χαμηλοσυνταξιούχων οι οποίοι λαμβάνουν ο καθένας σύνταξη που δεν ξεπερνά τα 600 ευρώ, δεν έχουν άλλα εισοδήματα και τα περιουσιακά τους στοιχεία δεν ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ. Τα ζευγάρια των χαμηλοσυνταξιούχων θα λάβουν συνολικό επίδομα 500 ευρώ, το οποίο θα αυξηθεί κατά 50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο μέλος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This