Οι θεσμοί έρχονται μετά τις γιορτές με άγριες διαθέσεις!

«Ξεσκόνισμα» στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα

Must Read

Επιστρέφουν οι εκπρόσωποι των θεσμών για τη 13η μεταμνημονιακή αξιολόγηση, και μάλλον δεν έρχονται για καλό! Μπορεί η πανδημία να καθιστά αβέβαιη την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στην Αθήνα, ωστόσο το οικονομικό επιτελείο δεν θα αποφύγει, έστω μέσω τηλεδιασκέψεων, το καθιερωμένο «ξεσκόνισμα» που κάνουν οι δανειστές στην ατελείωτη λίστα με τις δεσμεύσεις.

Επιπλέον, ο κορωνοϊός είχε ως συνέπεια για πολλές από τις υποχρεώσεις να δοθεί παράταση, όμως η κλεψύδρα πια αδειάζει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το τεράστιο «στοκ» των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, με πλέον χαρακτηριστικό τις περισσότερες από 300.000 εκκρεμείς αιτήσεις στον ΕΦΚΑ.

Μπορεί ο Κωστής Χατζηδάκης να υπόσχεται οριστική λύση μέχρι το καλοκαίρι του 2022, όμως η χιονοστιβάδα αιτήσεων τους τελευταίους μήνες ανέτρεψε και τις πιο καλόπιστες εκτιμήσεις. Ταυτόχρονα, πρέπει να προχωρήσουν οι εκκαθαρίσεις των υποθέσεων που έχουν υποβάλει αίτηση στον νόμο Κατσέλη, ενώ έχει καθυστερήσει η λειτουργία του νέου φορέα διαχείρισης και αξιοποίησης ακινήτων, στο πλαίσιο του νέου πτωχευτικού νόμου, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στο τέλος Μαρτίου του 2022.

Τέλος, λίγες εβδομάδες περιθώριο έχει το οικονομικό επιτελείο ώστε να ολοκληρώσει τη μεταρρύθμιση του ΕΝΦΙΑ. Οι νέες, αυξημένες αντικειμενικές αξίες, με δεδομένο ότι ο στόχος των εισπράξεων παραμένει ο ίδιος, σημαίνει ότι ο αλγόριθμος χρήζει ριζικής αλλαγής, που πρέπει να γίνει έως τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This