Απίστευτο αλαλούμ με την εγκύκλιο Τσακλόγλου!

Ο υφυπουργός Εργασίας παραδέχτηκε ότι έχει... διπλή ανάγνωση για τις περικοπές στις αναπηρικές και τις συντάξεις χηρείας

Must Read

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στις τάξεις των συνταξιούχων εξαιτίας της απαράδεκτης περικοπής στις αναπηρικές και τις συντάξεις χηρείας έως 268 ευρώ τον μήνα που ετοιμάζεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Ο αρμόδιος υφυπουργός Πάνος Τσακλόγλου υπεραμύνθηκε χθες της απόφασης, ενώ παραδέχτηκε ότι η εγκύκλιος που ο ίδιος υπέγραψε είναι, συν τοις άλλοις, αντιφατική σε σχέση με το ποιοι τελικά θα υποστούν τις μεγάλες περικοπές.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ επιβεβαίωσε όσα είχε γράψει την περασμένη Δευτέρα η «δημοκρατία», ότι δηλαδή η εγκύκλιος έρχεται να εφαρμόσει όσα προέβλεπε ο νόμος Κατρούγκαλου και δεν είχαν υλοποιηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν είναι δική μου ερμηνεία, είναι σαφέστατος ο νόμος Κατρούγκαλου. Οχι μόνο δεν είχε ενεργοποιηθεί ο νόμος, αλλά με εγκύκλιο προκατόχου μου είχε γίνει κάτι που ήταν ευθέως αντίθετο με τον νόμο Κατρούγκαλου».

Πράγματι, με δύο εγκυκλίους μετά την ψήφιση του νόμου και με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών, όπως αποκάλυψε προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ, η απαράδεκτη διάταξη που προβλέπει το τσεκούρι σε όσους έχουν το «προνόμιο», κατά τον Κωστή Χατζηδάκη, να είναι ανάπηροι/ες ή χήροι/ες αναιρέθηκε. Επειδή όμως η εγκύκλιος δεν μπορεί να υπερισχύει του νόμου, ήρθε η κυβέρνηση της Ν.Δ. στις 30 Δεκεμβρίου 2021, με πεντέμισι χρόνια καθυστέρηση και χωρίς να το απαιτούν οι δανειστές, να εκδώσει την ορθή εγκύκλιο και να προχωρήσει στη μεγαλύτερη μείωση συντάξεων από το 2013 και την κατάργηση των δώρων.

Μειωμένες συντάξεις και τσεκούρι για περίπου 170.000 συνταξιούχους

Όπως κατήγγειλε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, η διατύπωση της εγκυκλίου συνεπάγεται όχι μόνο μειωμένες συντάξεις για όσους καταστούν δικαιούχοι μετά την 1η Ιανουαρίου 2022, αλλά και τσεκούρι σε όσους υπάχθηκαν στις συγκεκριμένες διατάξεις από το 2016 και έπειτα, δηλαδή περίπου 170.000 συνταξιούχους, με το ετήσιο ποσό να εκτιμάται σε 500.000.000 ευρώ!

Για το θέμα αυτό ο υφυπουργός Εργασίας παραδέχτηκε ότι η εγκύκλιος επιδέχεται και αυτής της ερμηνείας, δεσμεύτηκε να τη διορθώσει και υποστήριξε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει αναδρομικότητα και δεν αφορά παλαιούς συνταξιούχους, δηλαδή τους δικαιούχους πριν από την 1/1/2022. Σε δήλωσή του στη «δημοκρατία», ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ Νίκος Χατζόπουλος καλεί εκ νέου την κυβέρνηση να ανακαλέσει και να μην εφαρμόσει την εγκύκλιο.

Εξάλλου, αύριο στις 11.30 το πρωί είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This