Με… μέτρο τα νέα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις: Κλειδώνουν αύριο – Ανακοινώνονται τη Δευτέρα

Στην πρώτη γραμμή του πακέτου επιπλέον «κούρεμα» της επιστρεπτέας και επέκταση της αναστολής των συμβάσεων εργασίας

Must Read

Με επεκτάσεις προθεσμιών, αναβολές και μικρά… «κουρέματα» θα επιδιώξει η κυβέρνηση να κατευνάσει την έντονη δυσαρέσκεια αλλά και την αγανάκτηση του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από τους περιορισμούς που έχουν ληφθεί για τη διασπορά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Με το σταγονόμετρο τα μέτρα!

Πληροφορίες αναφέρουν πως το πακέτο των μέτρων αναμένεται να «κλειδώσει» αύριο, καθώς θα υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία της πανδημίας. Ωστόσο, αρμόδιες πηγές σημειώνουν πως τα μέτρα που θα ανακοινωθούν δεν θα θυμίζουν σε τίποτα τα αντίστοιχα που είχαν ανακοινωθεί το 2020 και το 2021, καθώς τότε οι επιχειρήσεις είχαν κλείσει με κρατική εντολή. Σε αυτό το κύμα της πανδημίας οι επιχειρήσεις, όπως υπογραμμίζουν, λειτουργούν κανονικά με περιορισμούς, πέρα από ελάχιστες επιχειρήσεις εστίασης, όπως τα νυχτερινά κέντρα.

Στην πρώτη γραμμή του πακέτου των μέτρων που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα είναι ακόμα μεγαλύτερο «κούρεμα» της επιστρεπτέας προκαταβολής και η επέκταση του μέτρου της αναστολής των συμβάσεων εργασίας, με τους εργαζομένους να αμείβονται με την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Οι επιχειρήσεις που πλήττονται και παρουσιάζουν σημαντική πτώση τζίρου αναμένεται να ενισχυθούν από το κράτος με επιδοτούμενα προγράμματα (π.χ. μέσω ΕΣΠΑ). Μάλιστα, δεν αποκλείεται να μπει «κόφτης» και να αφορά όσες επιχειρήσεις είχαν απώλεια τζίρου πάνω από 20% σε σχέση με το 2019. Αυτές οι ενισχύσεις θα δοθούν μετά το τέλος του Ιανουαρίου, καθώς τότε θα είναι διαθέσιμα τα στοιχεία για τον τζίρο επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην εστίαση, στη διασκέδαση και σε άλλους κλάδους, οι οποίοι επλήγησαν από τα περιοριστικά μέτρα, κυρίως την περίοδο των εορτών.

Στο τραπέζι φαίνεται πως βρίσκεται η παράταση στον χρόνο υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στη ρύθμιση των 72 δόσεων για τα κορωνοχρέη. Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία μετά την πρώτη παράταση που έχει ανακοινωθεί λήγει στις 26 Ιανουαρίου 2022. Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, πως το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί να περάσει κάτω από το «ραντάρ» των δανειστών μια πιθανή παράταση στα κορωνοχρέη.

Διαβάστε ακόμα:

«Βουτηγμένοι» στα χρέη, αλλά ο Σκυλακάκης τάζει λεφτά στις επιχειρήσεις!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This