Στα σκαριά μίνι «Εξοικονομώ» για μικρές και για μεσαίες επιχειρήσεις

Υπό εξέταση και πρόγραμμα ύψους 450.000.000 €, για ψηφιακές επενδύσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Must Read

Δύο νέα προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 900.000.000 ευρώ, για την ενίσχυση των μικρών και των μεσαίων επιχειρήσεων ετοιμάζει η κυβέρνηση. Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, σε τηλεδιάσκεψη με προέδρους 40 και πλέον επιμελητηρίων όλης της χώρας, εξετάζεται σε συνεργασία με τον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα ένα νέο «Εξοικονομώ», ύψους 450.000.000 ευρώ, αποκλειστικά για μικρές και για μεσαίες επιχειρήσεις.

Δρομολογείται επίσης ένα αντίστοιχο πρόγραμμα ύψους 450.000.000 ευρώ σε συνεργασία με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη για ψηφιακές επενδύσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το «Εξοικονομώ» αναμενόταν να αρχίσει να «τρέχει» το τελευταίο δίμηνο του 2021, σημειώθηκαν όμως καθυστερήσεις και μετατέθηκε για το πρώτο εξάμηνο του 2022. Το κονδύλι των 450.000.000 ευρώ περιλαμβάνεται στο Σχέδιο «Ελλάδα 2.0», που εγκρίθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το ελληνικό σχέδιο προβλέπει ότι με τα εν λόγω κεφάλαια θα αναβαθμιστούν ενεργειακά 9.700 επιχειρήσεις.

Το «Εξοικονομώ» θα καλύπτει ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων, ενεργειακή αναβάθμιση παραγωγικών διαδικασιών, συστήματα ανάκτησης θερμότητας στο πλαίσιο παραγωγικών διαδικασιών, εγκατάσταση «έξυπνων» ενεργειακών συστημάτων, ηλεκτρικά οχήματα διανομής.

Απόλυτη ανάγκη να ενισχυθεί άμεσα η ρευστότητα των  πληττόμενων επιχειρήσεων

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με θέμα «Πανδημία και εστίαση», όλοι οι πρόεδροι περιέγραψαν στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών με τα πιο μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο της εστίασης και τις συνέπειες λόγω της υγειονομικής κρίσης. Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου επισήμανε πως είναι απόλυτη ανάγκη να ενισχυθεί άμεσα η ρευστότητα των επιχειρήσεων που πλήττονται, και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις υποστήριξης των επιχειρήσεων αυτών, όπως η απαλλαγή ενοικίου των επιχειρήσεων όσο διαρκεί η πανδημία, η μη επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής που έλαβαν οι επιχειρήσεις, η αύξηση του ποσοστού επιδότησης του ενεργειακού κόστους.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς επισήμανε ότι συγκριτικά ο χώρος της εστίασης έχασε περίπου 1 δισ. ευρώ σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2020, ζητώντας την υποστήριξη του κράτους στις επιχειρήσεις εστίασης που αντιμετωπίζουν υψηλότατο ενεργειακό κόστος εξαιτίας των ανατιμήσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This