Κορωνοχρέη: Έως τα τέλη Φεβρουαρίου η ρύθμισή τους

Προβληματισμός για τη χαμηλή συμμετοχή

Must Read

Σε εφιάλτη έχει αναδειχθεί η ρύθμιση για τα κορωνοχρέη, καθώς το οικονομικό επιτελείο βλέπει τους οφειλέτες να είναι απρόθυμοι για την ένταξή τους στη ρύθμιση. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε, μέσω του Open, παράταση ενός μήνα στη ρύθμιση των 36 έως 72 δόσεων για τα χρέη που «γεννήθηκαν» κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δηλαδή από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Ιούλιο του 2021.

Η νέα προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων είναι η 26η Φεβρουαρίου, αντί για τις 26 Ιανουαρίου. Για να ενεργοποιηθεί η ρύθμιση, οι οφειλέτες έχουν στη διάθεσή τους τρεις ημέρες να καταβάλουν την πρώτη δόση. Σε περίπτωση που δεν γίνει η πληρωμή, τότε η αίτηση θεωρείται άκυρη, με το Δημόσιο να έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Καταγγελία

Η χαμηλή συμμετοχή στη ρύθμιση οφείλεται και στο γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν διαβιβαστεί όλες οι οφειλές από τον ΕΦΚΑ προς το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Χαρακτηριστικά, επιχειρήσεις κατήγγειλαν τις τελευταίες ημέρες ότι μεταφέρθηκαν οφειλές ορισμένων μόνο μηνών, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να υποβάλουν αίτηση.

Επίσης, τα στοιχεία δείχνουν πως στη ρύθμιση έχει ενταχθεί σχεδόν ένας στους 10 δυνητικά δικαιούχους, εκ του συνόλου των 820.000 φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων που είχαν πληγεί από την πανδημία και απέκτησαν χρέη την περίοδο από 1 Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This